De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Lenovo rolt Moto G4 (Plus) Android 7.0-update uit in Nederland

Thomas Haenen
13 maart 2017, 10:55
2 min leestijd
Lenovo rolt Moto G4 (Plus) Android 7.0-update uit in Nederland

Lenovo is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Moto G4 en Moto G4 Plus in Nederland. De nieuwe software is vanaf dit weekend beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Moto G4 Android 7.0-update

Moto G4 Android 7.0-update

Moto G4-bezitters hebben er even op moeten wachten, want Lenovo liet al in september vorig jaar weten dat de updates ‘snel’ zouden verschijnen. Door verschillende valse starts en kleine bugs werd de release van de software herhaaldelijk teruggeduuwd, maar dit weekend lijkt deze eindelijk van start gegaan. Verschillende gebruikers hebben inmiddels aangegeven dat ze de update hebben ontvangen.

Als je over een Moto G4 beschikt, ontvang je automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Hoewel het erop lijkt dat de software landelijk beschikbaar is voor alle varianten van de G4, kan het enkele dagen duren voor jij aan de beurt bent. Om handmatig op de beschikbaarheid van de Moto G4 Android 7.0-update te controleren ga je naar de instellingen, selecteer je ‘Over het toestel’ en vervolgens ‘Software-update’. Ook de Moto G4 Plus-update is overigens vanaf vandaag beschikbaar.

Let wel: deze update is enkele honderden mb’s groot. Het is dus aan te raden hem enkel te downloaden via een wifi-verbinding, anders ben je mogelijk wel erg snel door je mobiele databundel heen.

Meer over Android 7.0

Met de installatie van Android 7.0 zijn de toestellen onder andere voorzien van een splitscreenmodus. Daarmee kun je twee apps tegelijkertijd in beeld brengen. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsAppen terwijl je Google Maps open hebt staan, of video’s bekijken terwijl je een artikel leest in Chrome. Android Nougat introduceert daarnaast een aangepaste look voor de instellingen en notificaties. Op de achtergrond zijn verbeteringen doorgevoerd voor de accuduur en de snelheid van veel apps.

Overigens bracht Lenovo eind vorige week ook de Moto G5 uit, die al direct voorzien is van Android 7.0. Deze opvolger beschikt bovendien over krachtigere hardware en een wat kleiner scherm.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu