De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Goedkope Moto G4 Play vanaf eind augustus in Nederland te koop

Thomas Haenen
5 augustus 2016, 11:54
2 min leestijd
Goedkope Moto G4 Play vanaf eind augustus in Nederland te koop

De Motorola Moto G4 Play krijgt een Nederlandse release, zo ontdekte Android Planet. De goedkope Android-smartphone is hier vanaf eind deze maand verkrijgbaar voor 169 euro.

Lees verder na de advertentie.

Moto G4 Play release in Nederland

moto g4 play

Motorola bracht eerder deze zomer al de Moto G4 en G4 Plus naar Nederland, maar breidt zijn assortiment nu verder uit met de G4 Play. Hoewel de drie smartphones gelijktijdig aangekondigd werden, was de G4 Play oorspronkelijk vooral gericht op opkomende markten. Dat de Moto G4 Play ook naar Nederland komt, is dus verrassend.

De adviesprijs van de Moto G4 Play bedraagt 169 euro, waarmee het toestel zo’n vijftig euro goedkoper is dan de Moto G4. Consumenten kunnen kiezen uit twee kleuren: zwart en wit. Het toestel is als pre-order beschikbaar bij Belsimpel en Mobiel.nl.

Meer over de Moto G4 Play

De G4 Play is in feite een vernieuwde versie van de Moto G (2015). Net als dat toestel is de G4 Play uitgerust met een 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels. Er is 16GB opslagruimte aanwezig, 2GB werkgeheugen en achterop zit een 8 megapixel-camera. Voor selfies is een 5 megapixel-frontcamera aanwezig. Het toestel is bovendien direct voorzien van Android 6.0 (Marshmallow). Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft slechts minimale aanpassingen gemaakt aan de software en levert een beperkt aantal eigen apps mee. Daardoor heb je in feite stock-Android tot je beschikking.

Met een adviesprijs van onder de tweehonderd euro is de G4 Play een van de aantrekkelijkste instapmodellen van dit moment. Voor relatief weinig geld weet Motorola een waterdichte behuizing, de nieuwste software en een beeldscherm met hd-resolutie te bieden.

De twee andere modellen in de Moto G4-reeks bieden iets betere hardware voor een nog altijd schappelijke prijs. De Moto G4, die op dit moment verkrijgbaar is vanaf zo’n 220 euro, beschikt over een groter 5,5 inch-scherm, een 13 megapixel-camera en een krachtigere quadcore-processor. De Moto G4 Plus doet daar voor vijftig euro ook nog een vingerafdrukscanner en een verbeterde 16 megapixel-camera bij.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4 Play
Motorola Moto G4 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu