De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenovo brengt alsnog Android 7.1(!)-update uit voor Moto G4 Play

Thomas Haenen
5 januari 2018, 10:27
2 min leestijd
Lenovo brengt alsnog Android 7.1(!)-update uit voor Moto G4 Play

Terwijl steeds meer bedrijven Android Oreo uitrollen, geeft Lenovo een update vrij voor de Moto G4 Play. Het gaat echter om Android 7.1.1 (Nougat), bijna anderhalf jaar(!) nadat de smartphone werd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G4 Play-update beschikbaar

Goed nieuws voor bezitters van de Motorola Moto G4 Play: een update naar Android Nougat wordt vanaf deze week wereldwijd uitgerold. Veel gebruikers hadden de hoop op die update al opgegeven.

Een voorlopige versie van de update werd deze zomer beschikbaar gemaakt voor een select groepje gebruikers, maar sindsdien bleef het stil. Dat suggereerde dat Lenovo de ondersteuning heeft geschrapt. Verschillende gebruikers op Reddit melden echter dat ze de update nu alsnog hebben ontvangen. Wat de vertraging precies veroorzaakte, is onbekend.

Nieuwe Motorola-smartphones

Het bedrijf is er bovendien ontzettend laat mee. Android Nougat is sinds september 2016 beschikbaar voor fabrikanten. Motorola werkte eerder al de gewone Moto G4 en Moto G4 Plus bij. Op dit moment is het bedrijf vooral bezig met Android 8.0-updates voor onder andere de Moto G5. Toch is het de oudere Moto G4 Play blijkbaar niet vergeten.

Dit is er nieuw in Android Nougat

Android Nougat brengt verschillende nieuwe features met zich mee, waaronder een splitscreenmodus. Daarmee breng je twee apps tegelijk in beeld. Met een dubbele druk op de multitaskknop onderaan in beeld wissel je direct tussen de twee laatste apps die je gebruikt hebt. Ook is er een nieuwe look voor je notificaties. Binnenkomende berichten van dezelfde apps worden slimmer gebundeld. Tevens kun je op bijvoorbeeld WhatsApp-berichten reageren vanuit de notificaties, zonder de app te hoeven openen.

Met de update zijn Moto G4 Play-gebruikers tevens direct voorzien van de Android-beveiligingsupdate van november 2017. Het is tevens de laatste grote update voor de smartphone. Lenovo brengt doorgaans één grote update uit voor zijn goedkopere smartphones.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4 Play
Motorola Moto G4 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu