De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eindelijk: Motorola Moto G4 Plus krijgt update naar Android 8.1 (Oreo)

Wouter Nijsen
11 februari 2019, 10:38
2 min leestijd
Eindelijk: Motorola Moto G4 Plus krijgt update naar Android 8.1 (Oreo)

Motorola is begonnen met de uitrol van Android 8.1 (Oreo) voor de Moto G4 Plus, een toestel dat in 2016 werd uitgebracht. Daarmee komt het bedrijf een belofte na die anderhalf jaar geleden werd gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G4 Plus Android 8.1-update

De update verschijnt eerst voor gebruikers in de Verenigde Staten en komt daarna naar andere landen. Naast alle nieuwe features van Android 8.1 brengt de update ook de beveiligingspatch van december 2018 met zich mee, waardoor de Moto G4 Plus weer redelijk up-to-date is. De reguliere Moto G4 krijgt mogelijk binnenkort ook een Android Oreo-update, want hiervoor zijn de afgelopen maanden verschillende tests uitgevoerd.

motorola moto g4 plus

De Android Oreo-update voor de Moto G4 Plus heeft lang op zich laten wachten. De smartphone werd in 2016 uitgebracht met Android 6.0 (Marshmallow) en zou alleen een update naar Android Nougat krijgen. Door een fout in het marketingmateriaal van Motorola werd gecommuniceerd dat de telefoon ook Oreo zou ontvangen. Motorola gaf in een reactie hierop aan zijn Moto G-toestellen doorgaans één grote Android-update te geven, maar zijn belofte voor de Oreo-update alsnog te willen nakomen.

Het is niet de eerste keer dat Motorola relatief laat is met een belangrijke update. De Moto G5 en G5 Plus, die in maart 2017 verschenen, kregen pas in oktober 2018 een update naar Android Oreo. Dat terwijl Google de Oreo-update al in augustus 2017 beschikbaar stelde. De Moto G6, G6 Plus en G6 Play draaien uit de doos op Oreo, maar wachten nog op een update naar versie 9.0 (Pie).

Ook één Android-update voor nieuwste Moto G

Vorige week werd de Moto G7-reeks aangekondigd, en toen werd ook bekend dat deze toestellen slechts één grote Android-update krijgen. Daarnaast worden de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play eens per kwartaal van een beveiligingspatch voorzien. De toestellen zijn standaard voorzien van Android Pie en ontvangen (hopelijk) later dit jaar een Android Q-update.

In de Moto G7 Plus preview op Android Planet bespreken we de meest krachtige en duurste nieuwe Moto G-telefoon van dit jaar. Houd de website deze week in de gaten voor de uitgebreide review van de G7 Plus. De komende weken komen we met reviews van de andere G7-telefoons.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu