Geen updates meer voor Motorola Moto G4 en Moto G4 Play

Wouter Nijsen
15 augustus 2018, 10:57
2 min leestijd
Geen updates meer voor Motorola Moto G4 en Moto G4 Play

Lenovo is gestopt met het ondersteunen van de Motorola Moto G4 en G4 Play. Op een supportpagina van de fabrikant is te zien dat de oudere smartphones geen beveiligingsupdates meer ontvangen, en daarmee de ondersteuning volledig stopt.

Geen Moto G4 Play en Moto G4 updates meer

Diverse gebruikers op Reddit hebben ontdekt dat de Motorola Moto G4 en G4 Play niet meer worden voorzien van updates. Lenovo bracht de Moto G4 in juni 2016 uit in Nederland, terwijl goedkopere G4 Play in augustus van dat jaar verscheen. Beide toestellen zijn dus zo’n twee jaar oud, wat vaak de leeftijd is waarop de software-ondersteuning voor Android-toestellen stopt. De toestellen werden sinds de release ongeveer elk kwartaal van een beveiligingsupdate voorzien, en kregen één grote Android-update.

moto g4 updates

Beide toestellen draaiden bij verschijning op Android 6.0 (Marshmallow) en werden later bijgewerkt naar Android Nougat. De update voor de Moto G4 kwam redelijk vlot, maar de Moto G4 Play werd pas in januari 2018(!) van Android-versie 7.1.1 voorzien. Daarna bracht Lenovo nog wel beveiligingspatches uit, maar ook die zullen niet meer verschijnen. De Moto G4 Plus krijgt overigens nog wel beveiligingspatches, en staat op de planning voor een Android Oreo-update.

Updatebeleid van Lenovo

Op de nogal late Android Nougat-update voor de G4 Play na, heeft Lenovo de toestellen twee jaar lang redelijk goed ondersteund. Andere fabrikanten, zoals Samsung en Huawei, brengen vaak ook één grote Android-update uit voor hun budgettoestellen, met beveiligingspatches die elk kwartaal verschijnen. Hetzelfde beleid geldt voor de Moto G5 en G5 Plus, die vorig jaar werden uitgebracht, maar nog steeds wachten op een Android Oreo-update.

motorola moto g6 review

Eerder dit jaar gaf Lenovo meer duidelijkheid over zijn updatebeleid. Voor de Moto G-reeks geldt dat de toestellen tot drie jaar na de release beveiligingsupdates krijgen, en één grotere Android-update. Voor de Motorola Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play betekent dit dus dat de toestellen kunnen rekenen op Android 9.0 (Pie). De goedkopere Moto E-reeks, waar de Moto E5 en E5 Plus onder vallen, krijgen alleen twee jaar lang beveiligingspatches.

Lees verder: deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu