De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android 8.1 (Oreo)-update voor Motorola Moto G5 (Plus) eindelijk beschikbaar

Wouter Nijsen
31 oktober 2018, 10:37
2 min leestijd
Android 8.1 (Oreo)-update voor Motorola Moto G5 (Plus) eindelijk beschikbaar

Bezitters van de Motorola Moto G5 hebben erg lang moeten wachten, maar eindelijk heeft Lenovo de Android Oreo-update voor dit toestel uitgebracht. Voor de grotere en krachtigere Moto G5 Plus is de update er nog niet, al lijkt dit niet lang meer te duren.

Lees verder na de advertentie.

Update 2 november: de Android 8.1 (Oreo)-update is er nu ook voor de Moto G5 Plus.

Download nu de Moto G5 Android Oreo-update

De Motorola Moto G5 is eindelijk voorzien van een update naar Android 8.1 (Oreo). Al sinds de release in maart 2017 draaide de smartphone op Android 7.0 (Nougat) en ontving het sporadisch beveiligingsupdates. Nu kunnen gebruikers in Nederland eindelijk de Android Oreo-update downloaden.

De update is 1,1GB groot en bevat ook de beveiligingsupdate van augustus 2018. Voor de Moto G5 Plus is Android 8.1 nog niet beschikbaar, maar waarschijnlijk duurt dit niet lang meer. Motorola rolt de update geleidelijk wereldwijd naar de G5-reeks uit.

Gebruikers van de Moto G5 hebben uiteindelijk erg lang moeten wachten op de update. Het toestel werd anderhalf jaar geleden in de Benelux uitgebracht en kreeg in die tijd alleen beveiligingsupdates. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe lang de G5 en G5 Plus nog worden ondersteund, aangezien Motorola zijn toestellen doorgaans twee jaar van updates voorziet. Die periode loopt in maart 2019 al af.

Eerder dit jaar werden de Motorola Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play uitgebracht. Deze toestellen draaien uit de doos op Android 8.0 en worden de komende maanden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie).

Ook interessant: de uitgebreide review van de Moto G6 en G6 Plus

Nieuw in Android Oreo

Android Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus. Daarmee kun je YouTube en Google Maps in een klein venster openen dat boven andere apps zweeft. Zo blijft bijvoorbeeld je navigatie in beeld terwijl je een WhatsApp-bericht verstuurt. Ook dringt Oreo het accuverbruik van apps op standby terug en kun je beter je binnenkomende berichten filteren met notificatiekanalen.

Daarnaast brengt de update het slimmer selecteren, kopiëren en zoeken en automatisch aanvullen van teksten. Ook kun je meldingen filteren met de zogeheten notificatiekanalen. Motorola maakt tot slot enkele aanpassingen in de Moto-app, zodat je bijvoorbeeld handige gebaren kunt gebruiken om bepaalde acties uit te voeren.

Lees meer nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5
Motorola Moto G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu