Motorola Moto G5S ook eindelijk bijgewerkt naar Android Oreo

Wouter Nijsen
18 februari 2019, 15:22
2 min leestijd
Motorola Moto G5S ook eindelijk bijgewerkt naar Android Oreo

Nadat de bijna drie jaar oude Moto G4 Plus van Android Oreo werd voorzien, is de nieuwere Moto G5S ook bijgewerkt naar deze versie van het besturingssysteem. De update liet in Europa lang op zich wachten, maar is nu eindelijk (ook in Nederland) te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G5S Android Oreo-update uitgebracht

De Moto G5S verscheen in september 2017 in Nederland met Android 7.1.1 (Nougat), en Motorola beloofde iets later dat de smartphone bijgewerkt zou worden naar Android Oreo. De update heeft uiteindelijk lang op zich laten wachten en is sinds vorige week in Europa beschikbaar.

Dat betekent dat ook Nederlandse gebruikers van de Moto G5S hun toestel kunnen bijwerken. Oreo is overigens de eerste en laatste grote update voor de G5S; de telefoon krijgt geen Android 9.0 (Pie).

Naast alle features van Android 8.1 (Oreo) bevat de update ook de beveiligingspatch van december 2018. De komende maanden wordt de Moto G5S nog wel voorzien van nieuwe beveiligingsupdates. De Moto G5S Plus, het grotere broertje van de G5S, werd vorig jaar al van Android 8.1 voorzien. De reguliere Moto G5 en G5 Plus kregen al eerder Oreo, al liet die update ook erg lang op zich wachten.

Meer over de Moto G5S

De Moto G5S is een verbeterde versie van de Moto G5, en beschikt onder meer over een betere camera, meer opslag (32GB vs 16GB) en grotere accu. Daarnaast heeft de G5S een volledig metalen behuizing, terwijl die van de reguliere G5 alleen een metalen achterkantje had en voor de rest van plastic is gemaakt. De smartphone heeft een 5,2 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 430-chip, 3GB RAM, vingerafdrukscanner aan de voorkant en 16 megapixel-camera.

De Moto G5S werd vorig jaar opgevolgd door de Moto G6, G6 Plus en G6 Play. Inmiddels zijn we aanbeland bij de Moto G7-reeks, die bestaat uit de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play. De telefoons zijn nu in Nederland verkrijgbaar, behalve de ‘normale’ Moto G7. Dit toestel ligt medio maart in de winkels.

Bedankt voor de tip, Jan-Willem en Andreas!

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5S
Motorola Moto G5S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu