‘Dit zijn de Moto G5S en Moto G5S Plus, met volledig metalen design’

Thomas Haenen
24 mei 2017, 15:11
2 min leestijd
‘Dit zijn de Moto G5S en Moto G5S Plus, met volledig metalen design’

De Moto G5 krijgt binnenkort mogelijk een steviger broertje. Beelden van de Moto G5S en Moto G5S Plus zijn uitgelekt en tonen een volledig metalen design.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Motorola Moto G5S foto’s

Onlangs lekten slides van een interne Lenovo-presentatie uit waarop een Moto G5S genoemd werd. Die naam zorgde voor veel onduidelijkheid, omdat het bedrijf vrij recent nog de Moto G5 uitbracht. Daarmee leek het onwaarschijnlijk dat Lenovo nu al een opvolger zou uitbrengen. Eerste afbeeldingen van de smartphone, die opdoken bij Android Authority, verschaffen wat meer duidelijkheid.

Update 24 mei: Inmiddels zijn er ook beelden van de Moto G5S Plus uitgelekt, ditmaal via Gear India. Hieronder is een eerste foto te zien. Ook de G5S Plus heeft een metalen behuizing. Er is één opvallend verschil: achterop is een dubbele lens te vinden.

Op de foto’s zien we de smartphone in het grijs, goud en donkerblauw. Het toestel heeft op het eerste gezicht hetzelfde design als de gewone G5, al zijn er enkele aanpassingen gemaakt. Zo is de materiaalkeuze anders. Waar de Moto G5 een combinatie is van aluminium en plastic, is de Moto G5S vrijwel volledig van metaal. Dat maakt het toestel iets steviger en fraaier. Daarnaast hebben beide toestellen het traditionele ‘Moto-kuiltje’ voor het logo achterop, dat op de reguliere Moto G5 ontbreekt.

→ Lees ook onze uitgebreide Moto G5 en Moto G5 Plus review

Moto G5S releasedatum

Lenovo zou zowel een Moto G5S als een Moto G5S Plus in ontwikkeling hebben. De releasedata en adviesprijzen van de smartphones zijn nog onbekend. Vermoedelijk worden beide telefoons een paar tientjes duurder dan de huidige gewone varianten, die respectievelijk 199 en 279 euro kosten. Het is nog onbekend of de toestellen ook naar Nederland komen.

Naast een premium design zouden beide smartphones over licht verbeterde hardware beschikken. Zo hebben de Moto G5S en G5S Plus schermen van respectievelijk 5,2 en 5,5 inch, terwijl de Moto G5 en G5 Plus respectievelijk 5 en 5,2 inch meten. Beide smartphones beschikken over een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook de hardware wordt licht verbeterd, al is onduidelijk wat er precies wordt aangepakt.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Gear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5S
Motorola Moto G5S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu