De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola breidt assortiment uit met Moto G5S en G5S Plus – update

Thomas Haenen
1 augustus 2017, 16:01
2 min leestijd
Motorola breidt assortiment uit met Moto G5S en G5S Plus – update

Motorola lanceert wederom een tweetal nieuwe budgetsmartphones. De Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus zijn upgrades voor de recent verschenen budgettoestellen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus officieel

Het gaat om kleine upgrades voor vrij nieuwe toestellen. Motorola heeft de smartphones voorzien van grotere schermen en meer opslagruimte. De twee smartphones zijn vanaf augustus in Europa verkrijgbaar, nauwelijks een half jaar na de introductie van de eerste Moto G5 en Moto G5 Plus.

De Motorola Moto G5S beschikt over een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie, terwijl de G5 het met een 5 inch-scherm moet doen. Het toestel biedt bovendien een 16 megapixel-camera in plaats van een 13 megapixel-camera. Het grotere scherm heeft ook ruimte voor een iets grotere accu, van 3000 mAh in plaats van 2800 mAh. Het design, de chipset en software zijn hetzelfde gebleven.

Motorola Moto G5S officieel

Eenzelfde kleine upgrade zien we bij de Moto G5S Plus. Daar is het scherm gegroeid van 5,2 inch naar 5,5 inch. Achterop zit nu een dubbele 13 megapixel-camera, in plaats van een enkel exemplaar. Ook hier geldt dat de chipset (Snapdragon 625), accucapaciteit (3000 mAh) en software (Android Nougat) zijn overgenomen van het vorige model. Beide smartphones hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Nederlandse release aanstaande

Update: bij webwinkel Belsimpel zijn de Moto G5S en G5S Plus al verschenen, wat erop duidt dat de toestellen binnenkort naar Nederland komen. Een exacte releasedatum is onduidelijk, maar volgens de webwinkel zijn de toestellen over twee weken verkrijgbaar. De Moto G5S kost 249 euro, voor de G5S Plus betaal je 299 euro. Daarmee zijn ze zo’n 50 euro duurder dan hun voorgangers.

Waarom Motorola al zo kort na de introductie van de Moto G5 met nieuwe modellen komt, is onduidelijk. Ook is onbekend of de G5S-serie de huidige Moto G5 vervangt, of dat de twee naast elkaar komen te liggen. Motorola heeft al een zeer uitgebreid assortiment aan budgetsmartphones. Zo bracht het bedrijf deze zomer al de Moto C Plus, Moto E4Moto E4 Plus en Moto Z2 Play uit.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5S
Motorola Moto G5S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu