De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Downloaden: Motorola Moto G6 krijgt Android Pie-update

Wouter Nijsen
6 mei 2019, 13:39
2 min leestijd
Downloaden: Motorola Moto G6 krijgt Android Pie-update

Bezitters van de Motorola Moto G6 hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is de Android Pie-update voor het toestel beschikbaar. Dat betekent dat nu de volledige Moto G6-serie op de meest recente Android-versie draait.

Lees verder na de advertentie.

Android Pie voor Motorola Moto G6

Motorola bracht eerder een Android 9.0 (Pie)-update uit voor de Moto G6 Plus en Moto G6 Play, maar gebruikers van de reguliere G6 moesten wat langer wachten. Gelukkig is de Pie-update nu ook beschikbaar voor deze smartphone, waardoor ‘ie bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

De update wordt over-the-air uitgerold en weegt 1,4GB. Het is slim om de update via een wifi-verbinding te downloaden, om te voorkomen dat je te snel door je databundel heen bent.

motorola moto g6 review

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de traditionele navigatieknoppen open onderin vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op de homeknop te drukken.

Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

Meer over de Moto G6

Omdat de Motorola Moto G6-serie onderdeel is van het Android Enterprise Recommended-programma, worden de telefoons nog tot mei 2021 ondersteund met updates. Hoogstwaarschijnlijk komt er geen update naar Android Q, dat later dit jaar verschijnt. Motorola brengt doorgaans één grote Android-update uit voor Moto G-toestellen, wat betekent dat de G6 blijft steken op Android Pie. Wel worden nog een tijdje beveiligingspatches uitgebracht, die doorgaans eens per kwartaal verschijnen.

De Moto G6 is sinds april vorig jaar verkrijgbaar en haal je momenteel voor iets meer dan 130 euro in huis. Eerder dit jaar verschenen de opvolgers van het toestel: de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play. Deze toestellen draaien uit de doos op Android 9.0 en krijgen in de toekomst Android Q. In onze Moto G7 Plus review lees je welke verbeteringen het belangrijkste toestel uit de serie doorvoert.

→ Weten wanneer jouw smartphone wordt bijgewerkt? Check het Android Pie update-overzicht!

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6
Motorola Moto G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu