De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe Moto G6-serie heeft voorkantvullend scherm’

Michel van 't Klaphek
14 februari 2018, 20:21
2 min leestijd
‘Nieuwe Moto G6-serie heeft voorkantvullend scherm’

Volgens nieuwe geruchten krijgen alle drie de Moto G6-smartphones een voorkantvullend scherm. Het bedrijf brengt eind deze maand de nieuwe budgetsmartphones uit.

Lees verder na de advertentie.

Moto G6 geruchten: trio krijgt voorkantvullend scherm

Vorige maand kwam naar buiten dat het trio over schermen met reguliere beeldverhoudingen van 16 bij 9 zou beschikken. Volgens verschenen informatie blijkt dit echter niet waar te zijn. Het trio is namelijk uitgerust met 18 bij 9-schermen. Daarmee is het scherm langgerekt en zijn de randen kleiner. Daardoor heb je meer ruimte over voor de weergave van apps, films en games. Ook de resolutie wordt iets hoger gemaakt, wat voor scherper beeld zorgt.

In 2017 zagen we voorkantvullende schermen definitief doorbreken: onder meer de Samsung Galaxy S8 heeft een beeldscherm dat vrijwel de gehele voorzijde beslaat.

De Moto G6 Plus is zoals verwacht de grootste en krachtigste van het stel. Onder de motorkap wordt hij vermoedelijk aangestuurd door de Snapdragon 630, een middenklasse processor van Qualcomm. De reguliere G6 en Play-variant hebben respectievelijk de beschikking over een Snapdragon 450 en 430. De in 2017 uitgekomen Moto G5S gebruikt laatstgenoemde processor ook. Op papier zijn alle toestellen snel genoeg om alle apps en games zonder problemen te draaien.

De Moto G6 en Moto G6 Play hebben een 5,7 inch-scherm, terwijl de Plus een slag groter is en 5,93 inch meet. Door de relatief kleine schermranden hoopt Motorola ze toch nog handzaam te houden.

‘Moto G6 Play krijgt grootste accu’

Qua accucapaciteit is de G6 Plus niet de meest uitgebreide van het stel. Deze eer is aan de G6 Play voorbehouden. Dit toestel krijgt volgens de geruchten een forse 4000 mAh-accu, vergelijkbaar met de Moto E4 Plus van vorig jaar. Dit is in principe genoeg om tot wel twee dagen met één volledige acculading te kunnen doen. De reguliere G6 en G6 Plus krijgen accu’s met capaciteiten van 3000 en 3250 mAh.

Verdere informatie ontbreekt momenteel. Zo weten we niet hoeveel werkgeheugen en welke camera’s Motorola gaat gebruiken. Wel weten we de geschatte adviesprijzen. De G6 Play is het meest vriendelijk voor je portemonnee en kost waarschijnlijk rond de 150 euro. Voor de G6 en G6 Plus ben je ommenabij de 190 en 250 euro kwijt.

Druk jaar voor Motorola

Eind vorige maand kwam naar buiten dat Motorola aankomend jaar minstens zevens telefoons uit gaat brengen. Naast de G6-serie krijgen we ook een Moto E5, Moto X5, Moto Z3 en Moto Z3 Play. De G-serie is de populairste vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Vermoedelijk worden een aantal van de nieuwe de telefoons op de Mobile World Congress officieel aangekondigd. Deze smartphonebeurs gaat later deze maand van start in Barcelona.

→ Meer weten over de Moto G5? Check dan onze uitgebreide Moto G5 review

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6
Motorola Moto G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu