De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 9.0 (Pie) voor Motorola Moto G6 Plus nu te downloaden

Wouter Nijsen
11 maart 2019, 8:21
2 min leestijd
Android 9.0 (Pie) voor Motorola Moto G6 Plus nu te downloaden

Gebruikers van de Motorola Moto G6 Plus kunnen vanaf nu aan de slag met Android 9.0 (Pie). Lenovo is namelijk gestart met de uitrol van de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G6 Plus krijgt Android Pie

Diverse lezers laten aan Android Planet weten dat de Android 9.0 (Pie)-update voor de Motorola Moto G6 Plus in Nederland beschikbaar is. De update rolt geleidelijk over-the-air uit naar alle gebruikers uit. De update is vooralsnog alleen beschikbaar voor de Moto G6 Plus: gebruikers van de Moto G6 en Moto G6 Play moeten nog even wachten. Het is onduidelijk wanneer de fabrikant voor deze telefoons een Android Pie-update uitbrengt.

motorola moto g6 review

Naast alle verbeteringen van Android 9.0 bevat de update ook de beveiligingsupdate van december 2018. Omdat de Moto G6 Plus onderdeel is van het Android Enterprise Recommended-programma, wordt de smartphone tot drie jaar na de release van beveiligingspatches voorzien. In dit geval betekent dit dat de G6 Plus tot mei 2021 wordt ondersteund. Grotere Android-updates worden waarschijnlijk niet meer uitgebracht: Motorola heeft aangekondigd dat toestellen in de Moto G-reeks maar één grote Android-upgrade krijgen.

Lees ook: de uitgebreide review van de Motorola Moto G6 (Plus)

Dit is nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de traditionele navigatieknoppen open onderin vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op de homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

De Android Pie-update komt relatief snel voor de Moto G6 Plus. Zijn voorganger, de Moto G5 Plus, kreeg pas in november 2018 zijn eerste grote update naar een nieuwe Android-versie, in dit geval Android 8.1 (Oreo). En dat terwijl die versie van het besturingsysteem al in augustus 2017 werd vrijgegeven. Motorola is er dus dit keer relatief vroeg bij. Als gezegd is er ook een Android Pie-update voor de reguliere G6 en G6 Play in de maak. De goedkopere Moto E5 en E5 Plus, die rond dezelfde periode als de Moto G6-serie werden uitgebracht, blijven helaas steken op Android Oreo.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu