Dit zijn (bijna) alle Motorola-smartphones die in 2018 verschijnen

Thomas Haenen
17 januari 2018, 9:20
3 min leestijd
Dit zijn (bijna) alle Motorola-smartphones die in 2018 verschijnen

Specificaties en afbeeldingen van vrijwel alle Motorola-smartphones voor het komende jaar zijn uitgelekt, inclusief de Moto G6, de Moto X5 en de Moto X3.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Motorola-smartphones

Eerder deze week verschenen de eerste details over de Motorola Moto E5 al online, en die worden door Droid-Life nu aangevuld met informatie over nog zes andere smartphones van de fabrikant. Het gaat om de Motorola Moto G6, Moto G6 Plus, Moto G6 Play, Moto X5, Moto Z3 en Moto Z3 Play. Dat zijn zeer waarschijnlijk zowat alle toestellen die het bedrijf de rest van dit jaar gaat aankondigen.

Motorola Moto G6 specificaties: betere hardware, hogere prijs

De Moto G-reeks behoort doorgaans tot de populairste budgetsmartphones, en met de nieuwe modellen zet Motorola hoog in. Zo heeft de Moto G6 een groot 5,7 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder dat scherm zit een vingerafdrukscanner. De G6 wordt aangedreven door een Snapdragon 450-chip met 3 of 4GB werkgeheugen. Ook krijg je de keuze uit 32 of 64GB ingebouwde opslagruimte. Achterop zit een dubbele camera van 12 en 5 megapixel, voorop een 16 megapixel-camera voor selfies.

Motorola Moto G6 specificaties

Voor een paar tientjes meer heb je straks de Moto G6 Plus. Die heeft een groter 5,9 inch-scherm, met dezelfde full hd-resolutie. Wel beschikt deze variant over een grotere accu (3200 mAh in plaats van 3000 mAh), meer werkgeheugen (6GB) en een krachtigere chipset (de Snapdragon 630). De Moto G6 adviesprijs zou rond de 250 euro liggen, terwijl de G6 Plus zo’n 300 tot 350 euro wordt. Daarmee zijn ze aardig wat duurder dan de Moto G5 en Moto G5 Plus.

Ook brengt Motorola dit jaar de Moto G6 Play uit. Het is het instapmodel van de reeks, met hardware die iets minder krachtig is. Het 5,7 inch-scherm heeft een iets lagere resolutie van 1280 bij 720 pixels. Wel heeft dit model een grote accu van 4000 mAh, genoeg om het zo’n twee dagen vol te houden. Motorola presenteert zijn vernieuwde Moto G-reeks waarschijnlijk volgende maand al, op het Mobile World Congress in Barcelona.

Vier camera’s voor de Moto X5

Dan is er nog de Moto X-reeks, die bestaat uit midrange smartphones. Omdat de Moto X4 pas sinds kort in Nederland te koop is, wordt de nieuwe Moto X5 waarschijnlijk pas in de zomer gepresenteerd. De adviesprijs is nog onbekend, maar ligt vermoedelijk zo tussen de 350 en 400 euro.

Voor dat bedrag krijg je een 5,9 inch-smartphone met slechts minimale randen rond het scherm. Zowel voorop als achterop zit een dubbele camera. Het is nog onbekend hoeveel megapixels deze camera’s precies hebben. Het scherm loopt door naar de weerszijden van de selfiecamera’s. Net als Apple voegt Motorola dus een zogenaamde ‘notch’ toe aan zijn duurdere smartphones.

De uitgelekte afbeelding verraadt verder alleen nog dat de er geen vingerafdrukscanner onder het scherm zit. Die is vermoedelijk achterop te vinden, verwerkt in het Motorola-logo onder de camera. Ook belooft de afbeelding ‘Smart AI’, maar wat daar precies mee bedoeld wordt is nog onduidelijk.

Moto Z3 en Moto Z3 Play dienen als vlaggenschepen

Tot slot zijn er de Moto Z3 en Moto Z3 Play, de vlaggenschepen van de fabrikant. Deze krijgen een voorkantvullend 6 inch-scherm zonder notch. De afbeelding toont geen ruimte voor een vingerafdrukscanner, wat suggereert dat deze mogelijk in het scherm verwerkt zit. Volgens de bron beschikken beide toestellen over de krachtigste hardware van het moment, waaronder een Snapdragon 845-chip van Qualcomm. Nieuwe toestellen in de Moto Z-reeks worden doorgaans in juli of augustus gepresenteerd.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6
Motorola Moto G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu