De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de specs van de Moto G6, G6 Plus en G6 Play’

Wouter Nijsen
2 april 2018, 10:06
2 min leestijd
‘Dit zijn de specs van de Moto G6, G6 Plus en G6 Play’

Van de Motorola Moto G6 lekte al het nodige uit, en nu zijn alle specificaties van het budgettoestel verschenen. Ook de krachtige en duurdere Moto G6 Plus is volledig uitgelekt, terwijl de specificaties van de goedkopere Moto G6 Play al bekend waren.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G6 specs

De Motorola Moto G6 dook op bij de Hongaarse webwinkel Alza, die alle features van het toestel alvast online heeft gezet. De smartphone (zie de afbeelding boven dit artikel) beschikt over een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Het gaat om een display met een beeldverhouding van 18 bij 9, dat bijna de hele voorkant vult. Voorop zit ook een 16 megapixel-frontcamera met een led-flitser.

Onder de motorkap van de Moto G6 zit een Snapdragon 450-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslag. Ook zou er een versie met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte verschijnen. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en kan door de aanwezige TurboPower-ondersteuning snel opladen. Verder is de Moto G6 voorzien van een dubbele camera (12 + 5 megapixel), Android 8.0 (Oreo), vingerafdrukscanner aan de voorkant, wifi 802.11 b/g/n en bluetooth 4.2.

Motorola Moto G6 Plus

Net als voorgaande jaren verschijnt ook een Plus-versie van de nieuwste Moto G. De Moto G6 Plus onderscheidt zich door het grotere scherm (5,93 inch met 2160 bij 1080 pixels) en snellere Snapdragon 630-chip. De smartphone heeft bovendien standaard meer werkgeheugen (4GB) en opslag (64GB). Ook vinden we onder het scherm een vingerafdrukscanner, en zit aan de achterkant dezelfde dubbele camera.

De Moto G6 Plus is groter en sneller

Net als zijn kleinere broertje is de Moto G6 Plus voorzien van Android 8.0 (Oreo) en 16 megapixel-frontcamera. De accu is met 3200 mAh iets forser, al is dit gezien het grotere scherm logisch. De accu kan logischerwijs ook snel worden opgeladen.

Moto G6 Play

moto g6 play

Tot slot is er de Motorola Moto G6 Play, een minder krachtige en goedkopere versie. De smartphone heeft – net als de reguliere G6 – een 5,7 inch-scherm, maar met een lagere resolutie van 1440 bij 720 pixels. Gecombineerd met de aanwezige 4000 mAh-accu moet dat zorgen voor een extra lange accuduur, iets wat fabrikant Lenovo al eerder deed met de Moto E4 Plus van vorig jaar.

Daarnaast is de hardware minder krachtig. Onder de motorkap zit een bescheiden Snapdragon 430-chip, 2GB RAM en 16GB opslag. De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant, waar ook de enkele 12 megapixel-camera te vinden is. De frontcamera is met 5 megapixel op papier ook minder goed. Wel draait de Moto G6 Play gewoon op Android Oreo met de lichte skin van Motorola.

Release en adviesprijzen

Volgens de laatste berichten worden de nieuwe Moto G’s ergens in april onthuld. De adviesprijzen zijn nog onbekend, maar we verwachten dat de Moto G6 zo’n 200 euro gaat kosten, en de G6 Plus 250 euro. De goedkopere G6 Play verschijnt mogelijk met een prijskaartje van zo’n 150 euro.

Weten wanneer de Motorola Moto G6 officieel is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om alle nieuwtjes te volgen.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6
Motorola Moto G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu