‘Motorola Moto G7 en G7 Plus worden duurder dan voorgangers’
Wouter Nijsen

Nadat eerder persrenders en specificaties van de Motorola Moto G7 en Moto G7 Plus lekten, is nu informatie verschenen over de adviesprijzen. De toestellen lijken fors duurder te worden dan hun voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Motorola Moto G7 prijs gelekt’

De doorgaans betrouwbare telecominsider Ishan Agarwal meldt op Twitter over de Europese prijzen van de Motorola Moto G7 en Moto G7 Plus te beschikken. Volgens de informatie van Agarwal kost de Moto G7 bij de release 300 euro. De Moto G7 Plus is iets duurder en zou voor 360 euro in de winkels komen te liggen. Eerder lekte Agarwal de prijzen van de Moto G7 Play en Moto G7 Power: respectievelijk 149 en 209 euro.

Het nieuws is enigszins opmerkelijk, want de Moto G7 zou 50 euro duurder zijn dan zijn voorganger, de Moto G6 (249 euro bij de release). De Moto G7 Plus is mogelijk zelfs 60 euro duurder dan de Moto G6 Plus van vorig jaar, die een adviesprijs had van 299 euro. Het relatief grote prijsverschil tussen de reguliere Moto G7 en Moto G7 Plus is ook opvallend, omdat de Plus-versie volgens geruchten alleen een betere camera en snellere processor zou hebben. Het scherm, de opslag, accucapaciteit en software zijn naar verluidt identiek.

Meer over de Moto G7 en G7 Plus

Wel krijgen de Motorola Moto G7 en G7 Plus een vernieuwd design met een 6,24 inch-scherm (2270 bij 1080 pixels), dat wordt omhelst door dunnere randen. De notch heeft de vorm van een waterdruppel en neemt daardoor minder ruimte in beslag dan een reguliere inkeping. Verder krijgen de toestellen volgens geruchten een usb-c-poort met ondersteuning voor snelladen, Android Pie en een dubbele camera om portretfoto’s mee te maken.

Lees ook: ‘Dit zijn de specs van de Motorola Moto G7 en G7 Plus’

Lenovo presenteert de Moto G7-serie, die dit jaar uit vier toestellen bestaat, hoogstwaarschijnlijk op 7 februari. De fabrikant heeft voor die dag een evenement in Brazilië gepland, waardoor het voor de hand ligt dat daar de nieuwe Moto G-reeks het levenslicht ziet.

Het laatste nieuws over de G7 en G7 Plus volgen? Dat kan door de Android Planet-app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.