‘Motorola Moto G8 (Plus) krijgt drie camera’s aan achterkant en nachtmodus’

Wouter Nijsen
29 augustus 2019, 9:29
2 min leestijd
‘Motorola Moto G8 (Plus) krijgt drie camera’s aan achterkant en nachtmodus’

Hoewel een nieuwe Moto G-reeks van Motorola nog wel even op zich laat wachten, zijn de eerste specificaties nu gelekt. De Moto G8 of Moto G8 Plus beschikt over drie camera’s aan de achterkant, waarbij ook een nachtmodus aanwezig is om betere foto’s in het donker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Eerste specificaties Moto G8 verschijnen online’

XDA Developers meldt op basis van ‘een betrouwbare bron’ dat Motorola werkt aan de Moto G8-reeks en zegt over de eerste specificaties te beschikken. De website weet niet zeker over de specs horen bij de Moto G8 of Moto G8 Plus, maar één van de smartphones heeft een driedubbele camera aan de achterkant. Naar verluidt gaat het om een primaire sensor van 48 megapixel, die wordt bijgestaan door een 5 megapixel-dieptesensor en 16 megapixel-groothoeklens.

Een belangrijke feature is de nachtmodus in de camera-app. Hiermee kan de Moto G8 of G8 Plus betere foto’s in het donker schieten, doordat het toestel langer de tijd neemt om genoeg licht op te vangen. Deze feature kennen we van de Motorola One Vision en die werkte daar opvallend goed. Selfies zouden worden genomen door de 25 megapixel-frontcamera.

motorola moto g7 kopen

Het scherm van de Moto G8 of G8 Plus zou vermoedelijk 6,3 inch meten, wat iets groter is dan het 6,2 inch-scherm van de Moto G7 en Moto G7 Plus. De resolutie bedraagt 2280 bij 1080 pixels en XDA Developers zegt dat de vingerafdrukscanner – zoals bij verschillende andere budgetsmartphones – niet onder het scherm zit. Motorola zou daarentegen kiezen voor een capacitieve vingerafdrukscanner, die waarschijnlijk aan de achterkant zit.

Verder wordt de Moto G8 (Plus) aangedreven door de Snapdragon 665-chip, die we kennen van de Xiaomi Mi A3. De processor wordt bijgestaan door minstens 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. In tegenstelling tot de Motorola One Vision en One Action is de Moto G8 (Plus) niet onderdeel van het Android One-programma, maar draait de telefoon op Android Pie met lichte aanpassingen van Motorola.

Moto G8 Play krijgt grotere accu

Ook heeft XDA Developers enkele specificaties verkregen van de Moto G8 Play, de opvolger van de goedkope Moto G7 Play. Volgens de website heeft de telefoon een MediaTek-processor met 3/4GB RAM en 32/64GB opslag.

Het scherm zou 5,7 inch groot zijn en een resolutie van 1520 bij 720 pixels hebben. Een belangrijke verbetering wordt de accu: die heeft een capaciteit van 4000 mAh, waar de G7 Play het moet doen met een 3000 mAh-accu.

motorola moto g7 play review

Het is onduidelijk wanneer Motorola zijn nieuwe Moto G-serie uit de doeken doet. Het bedrijf presenteerde de Moto G7-telefoons dit jaar in februari, dus mogelijk laat de presentatie nog een halfjaar op zich wachten.

Blijf tot die tijd op de hoogte van het nieuws rondom de Moto G8 en G8 Plus door de Android Planet-app te downloaden, of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G8 Plus
Motorola Moto G8 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu