De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voordelige Motorola Moto M nu beschikbaar in Nederland

Thomas Haenen
9 mei 2017, 15:39
1 min leestijd
Exclusief
Voordelige Motorola Moto M nu beschikbaar in Nederland

De Motorola Moto M van Lenovo is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar. De middenklasser zou oorspronkelijk alleen buiten Europa verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto M release in Nederland

De Motorola Moto M werd eind vorig jaar gelanceerd in China en verschillende andere Aziatische landen. Begin dit jaar volgde ook een lancering in Slowakije, maar het leek er niet op dat de smartphone een bredere Europese release zou krijgen. Tot vandaag dan, want de Moto M is per direct verkrijgbaar bij Belsimpel. Het toestel wordt daar verkocht voor 289 euro in de kleuren goud en grijs.

Lenovo heeft aan Android Planet laten weten dat het toestel niet officieel in Nederland verkocht gaat worden, maar dat het om grijze import gaat die hier aangeboden wordt. Wel zou het toestel voorzien moeten zijn van Nederlandse software en de correcte opladers.

Motorola Moto M release

Bij de aankondiging eind vorig jaar was de Moto M een opvallend toestel, omdat het Motorola’s eerste smartphone met een metalen behuizing was. Niet veel later verschenen ook de Moto G5 en G5 Plus, goedkopere modellen die beschikken over een metalen body.

Toch heeft de Moto M nog verschillende voordelen ten opzichte van zijn goedkope broertjes. Zo heeft het toestel een groter 5,5 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Je beschikt daarnaast over een ruime 32GB opslagruimte (uitbreidbaar) en 4GB werkgeheugen.

Dankzij dual sim-ondersteuning kun je op twee nummers tegelijkertijd bereikbaar zijn. De vingerafdrukscanner is achterop te vinden, terwijl die bij de Moto G5 Plus juist voorop zit. Klein nadeeltje is dat de Moto M nog op Android 6.0 Marshmallow loopt. Het is onbekend of en wanneer het toestel een update naar Android 7.0 (Nougat) krijgt.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu