‘Foto’s: Moto X (2015) krijgt 2K-scherm en frontflitser’

Gijs Ettes
23 juli 2015, 9:28
1 min leestijd
‘Foto’s: Moto X (2015) krijgt 2K-scherm en frontflitser’

Naast een nieuwe Moto G lanceert Motorola op korte termijn waarschijnlijk ook een opgefriste versie van zijn vlaggenschip, de Moto X. Uitgelekte kiekjes van de smartphone hinten op de aanwezigheid van een 2K-scherm en een frontflitser.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er tot nu toe bekend over de Moto X 2015

Laatstgenoemde is rechtsboven aan de voorkant te vinden en maakt het mogelijk om ook in situaties met weinig licht mooie selfies te schieten met de 5 megapixel-frontcamera. De Moto X 2015 foto’s verschenen op de Facebookpagina Per º Android, die overigens niet los wil laten waarvan de beelden afkomstig zijn. Gezien de tekst onderaan het toestel betreft het een preproductiemodel van de nieuwe Moto X. Het design lijkt niettemin definitief  te zijn en de metalen strip aan de achterkant heeft veel weg van die op de nieuwe Moto G.

Naast een frontflitser heeft de smartphone wellicht nog een bijzondere feature: een vingerafdrukscanner die is ingebouwd in de onderste frontspeaker. Normaal gesproken worden dergelijke scanners geïntegreerd in een  homeknop, maar die is op het nieuwe toestel van Motorola niet te vinden. Ook aan de achterkant is geen ruimte gereserveerd voor een vingerafdrukscanner.

Wel aanwezig is – naar verluidt – een 5,2 inch-scherm (QHD), een flinke 21 megapixel-camera, vlotte Snapdragon 808-chip van Qualcomm en 4GB aan werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 3280 mAh en is flink groter dan die van de Moto X uit 2014, die overigens wel over een 1080p-scherm beschikte. We verwachten dan ook dat de accuduur van beide toestellen vergelijkbaar wordt. Voor de opslag van apps en media is 32 of 64GB beschikbaar.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu