Motorola kondigt Moto X Force met ‘onbreekbaar’ scherm aan

Wouter Nijsen
29 oktober 2015, 16:14
2 min leestijd
Motorola kondigt Moto X Force met ‘onbreekbaar’ scherm aan

Motorola heeft vanmiddag de Moto X Force aangekondigd, een nieuw Android-toestel dat is voorzien van een ‘onbreekbaar’ scherm. Ook beschikt de X Force over vlotte specs.

Lees verder na de advertentie.

Onbreekbaar scherm

Moto X Force

Het scherm van de Moto X Force is volgens Motorola niet te breken dankzij  de zogeheten ShatterShield-technologie. Het scherm heeft vijf lagen, waarbij de bovenste laag als screen protector fungeert en tussen de twee touchscreens-lagen een tweetal stevige glaslagen is  geplaatst. Dit moet ervoor zorgen dat het scherm niet barst, ook als  de gebruiker onvoorzichtig met het toestel omspringt. Ook heeft de Moto X Force een spatwaterdichte behuizing.

Verder is de Moto X Force voorzien van vlotte specificaties. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 810-chip die wordt bijgestaan door 3GB aan RAM en 32GB of 64GB aan opslagruimte (uitbreidbaar). Het scherm meet 5,4 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Aan de achterkant van de Moto X Force is een 21 megapixel-camera te vinden met optische beeldstabilisatie en een ledflitser. Aan de voorkant is een 5 megapixel-camera voor selfies en videogesprekken aanwezig. De accu heeft een capaciteit van 3760 mAh en kan snel en draadloos worden opgeladen. Uit de doos draait de Moto X Force op Android 5.1 (Lollipop), waarbij Motorola weinig aanpassingen heeft gedaan aan het besturingssysteem. Het bedrijf belooft dat het toestel sowieso  wordt bijgewerkt naar Android Marshmallow.

Motorola Moto X Force droptest

In onderstaande video toont Motorola hoe de Moto X Force zich tijdens een droptest verhoudt tot de concurrentie (iPhone 6S en Galaxy S6). Zelfs na een hoge val op een harde ondergrond is er van schade aan het scherm geen sprake. De displays van de iPhone 6S en Galaxy S6 versplinteren wel.

https://www.youtube.com/watch?v=JJWmBFV2GHM

Motorola Moto X Force release en prijs

De Motorola Moto X Force wordt volgende maand uitgebracht in Europa. Het is nog  onduidelijk wanneer het toestel in de Benelux verschijnt en wat het gaat kosten.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X Force
Motorola Moto X Force

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu