Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Moto X officieel: high-end specs en aluminium frame

Gijs Ettes
5 september 2014, 8:47
1 min leestijd
Motorola Moto X officieel: high-end specs en aluminium frame
nieuwe Moto X

Motorola heeft de nieuwe  Moto X  officieel aangekondigd tijdens een persbijeenkomst in Chicago. Aanvankelijk gingen geruchten dat het toestel Moto X+1 zou heten, maar uiteindelijk is de naam ongewijzigd en is alleen de hardware van een opfrisbeurt voorzien. De nieuwe Moto X heeft een meer high-end uitstraling wat is te danken aan het aluminium frame. Daarnaast wordt het toestel in veel verschillende kleuren beschikbaar, al is onduidelijk welke hiervan ook in ons land beschikbaar zullen zijn.

De voorzijde van de nieuwe Moto X is voorzien van een groot 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap is een Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor te vinden. Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. De opslag bedraagt 16 of 32GB en is niet uitbreidbaar.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Moto X

De nieuwe Moto X is voorzien van een tweetal prima camera’s. Het meest zul je fotograferen met de 13 megapixel-camera aan de achterzijde, die is voorzien van een dubbele ledflitser. Dankzij de snelle hardware is het toestel ook in staat om in 4K te filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=uSAs0-ur6sc

De Moto X  meet 140,8 bij 72,4 bij 9,9 millimeter en weegt 144 gram. De niet verwijderbare accu heeft een capaciteit van 2300 mAh. Standaard draait de Moto X op een vrijwel stockversie van Android 4.4.4 (KitKat), met slechts een paar toegevoegde functies van Motorola.

Later deze maand wordt de nieuwe Moto X onder andere beschikbaar in de VS, Mexico, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De smartphone krijgt een prijskaartje van 500 dollar, maar onduidelijk is wanneer en voor welke prijs hij in Nederland en België verschijnt.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X 2014
Motorola Moto X 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu