De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Opvolger Motorola Moto X krijgt aanzienlijk betere specs’

Gijs Ettes
17 juni 2014, 9:05
2 min leestijd
‘Opvolger Motorola Moto X krijgt aanzienlijk betere specs’
motorola moto x opvolger

Afgelopen april lekte uit dat de Motorola Moto X een opvolger zou krijgen in de vorm van de Moto X+1. Naar nu blijkt, wordt het toestel een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, met een full-hd-scherm (1080p), 16GB/32GB/64GB aan opslagruimte, 2GB aan werkgeheugen en een verbeterde camera. Bovendien zal het Motorola-toestel volgens geruchten eindelijk ondersteuning voor micro-sd-kaarten bieden, zodat je het opslaggeheugen kunt uitbreiden. Dat was bij de Moto X nog onmogelijk.

De verwachting is dat de Moto X opvolger in augustus of september zal worden uitgebracht. Of de smartphone dan ook verkrijgbaar is in Nederland is onduidelijk. Het vorige model deel er immers behoorlijk lang over om ons land te bereiken, al is de Moto X inmiddels breed verkrijgbaar.

Meer over de Moto X

moto x+1

De Moto X draait op Android met een vrijwel complete stock-versie van Googles mobiele besturingssysteem. Onder andere de camera-app en de launcher zijn ietwat aangepast, maar de software blijft vrijwel gelijk ogen aan hetgeen de Nexus-toestellen draaien. Het toestel is verder voorzien van een 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie en een X8 Mobile Computing System-chip die grotendeels gebaseerd is op de Qualcomm Snapdragon S4-chip. Motorola meldt dat deze chip specifiek voor de Moto X gemaakt is en de smartphone enorm zuinig met de energie om laat gaan.

Deze energiezuinigheid is nodig, omdat de Moto X altijd naar je luistert. De gebruiker kan, naar eigen wens, de eerste eerste keer als de Moto X opstart drie keer de woorden `Okay Google Now` zeggen. Hierna luistert de smartphone naar jouw spraakcommando`s.

De beste Motorola Moto X aanbiedingen

Heb je geen zin om te wachten op de Moto X+1? Check dan hieronder de beste aanbieding voor de  reguliere Moto X  in combinatie met een abonnement. De losse prijs voor het toestel bedraagt circa 310 euro.

[ad-block id=47 style=narrow]

Lees het laatste Motorola nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu