De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Motorola introduceert Moto Z3: nieuw vlaggenschip met 5G Moto Mod

Thomas Haenen
3 augustus 2018, 9:19
2 min leestijd
Motorola introduceert Moto Z3: nieuw vlaggenschip met 5G Moto Mod

Motorola heeft de Moto Z3 onthuld, een nieuw vlaggenschip met strak design. Ook introduceerde het bedrijf een Moto Mod met 5G ondersteuning, wat van de Moto Z3 straks de eerste smartphone met het snellere mobiele internet maakt.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto Z3 officieel

De Motorola Moto Z3 heeft grote gelijkenissen met de Moto Z3 Play, die sinds kort in Nederland te koop is. Hij beschikt over iets krachtigere hardware, maar hetzelfde dunne design. De vingerafdrukscanner is verwerkt in de powerknop op de zijkant, en het toestel is tevens stof- en waterdicht. Achterop zit een dubbele 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera.

Hoewel Motorola het toestel neer zet als vlaggenschip, zijn de specificaties iets minder indrukwekkend dan andere toptoestellen. Zo heeft het 6 inch-oled-scherm ‘slechts’ een full hd-resolutie. Aan de binnenkant zit niet de Snapdragon 845-chip die we van vlaggenschepen gewend zijn, maar de Snapdragon 835-chip. Deze is een jaartje ouder. Er is 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte aanwezig.

Gelukkig ligt de adviesprijs dan ook iets lager. Het toestel is vooralsnog exclusief bij de Amerikaanse provider Verizon verkrijgbaar, en wordt daar verkocht voor omgerekend zo’n 500 euro. We hebben bij Motorola Nederland nagevraagd of het toestel later ook hier verschijnt, maar vooralsnog geen reactie ontvangen.

Opmerkelijk genoeg kondigde Motorola ook aan dat dit het laatste toestel is in de Moto Z-reeks. Dat betekent niet dat het bedrijf helemaal stopt met vlaggenschepen, al is dit wel de laatste smartphone die deze huidige generatie Moto Mods ondersteunt. Smartphones die het bedrijf vanaf volgend jaar uitbrengt, moeten het dus zonder de modulaire accessoires doen.

5G Moto Mod onthuld

Op het evenement kondigde Motorola nog één laatste, opvallende Moto Mod aan: de ‘5G Mod’. Deze verschijnt begin volgend jaar en maakt het mogelijk om een 5G-netwerk op je smartphone te gebruiken. Sommige (Amerikaanse) providers zeggen vanaf volgend jaar het snellere mobiele internet te ondersteunen en de Moto Z3 wordt één van de eerste toestellen waarop je het kunt gebruiken. Mits je natuurlijk over de module beschikt.

Motorola 5G Moto Mod

Voor 5G-ondersteuning zijn vooralsnog grotere antennes vereist, die niet direct passen in het smalle ontwerp van de meeste moderne smartphones. De 5G Mod beschikt wel over die antennes, en maakt het toestel dus ook iets dikker. Tevens zit er een extra 2000 mAh-accu in de module. Hoewel andere mods ook met eerdere Moto Z-toestellen werken, zou deze alleen geschikt zijn voor de Moto Z3.

De 5G Moto Mod werkt alleen op het netwerk van de Amerikaanse provider Verizon. In Nederland zijn er vooralsnog geen providers die 5G ondersteunen. KPN, Vodafone en T-Mobile zijn er al wel mee aan het testen, maar verwachten pas over een paar jaar hun netwerk uit te bouwen.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z3 Play
Motorola Moto Z3 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu