‘Specificaties en features Motorola Moto Z3 Play gelekt’

Wouter Nijsen
22 mei 2018, 14:29
2 min leestijd
‘Specificaties en features Motorola Moto Z3 Play gelekt’

Website XDA Developers heeft vrijwel alle specificaties van de Motorola Moto Z3 Play gepubliceerd, een toestel dat over een aantal maanden moet verschijnen. Hierdoor weten we precies welke hardware we kunnen verwachten en welke features de telefoon verder heeft.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto Z3 Play specificaties gelekt’

De website zag een intern document van fabrikant Lenovo in en deelt alle informatie over het nog onaangekondigde toestel. De smartphone zou beschikken over een voorkantvullend amoled-scherm van 6 inch, met een beeldverhouding van 18 bij 9 en resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Het zou gaan om ‘één van de dunste premium smartphones’ van dit moment, waarbij de Z3 Play een glazen behuizing van Gorilla Glass heeft.

Volgens het document wordt de telefoon aangedreven door een Snapdragon 636-chip met 4GB aan werkgeheugen en 32/64GB aan uitbreidbare opslagruimte. Een 3000 mAh-accu voorziet het geheel van stroom en laadt snel op middels de TurboPower-techniek van Lenovo. De vingerafdrukscanner zou in de homeknop aan de zijkant zijn verwerkt, al is de smartphone ook middels gezichtsherkenning te ontgrendelen.

Moto Mods en software-updates

Net als eerdere Moto Z-toestellen heeft de Z3 Play ondersteuning voor Moto Mods. Dit zijn uitbreidingen voor de smartphone, waarmee bijvoorbeeld een module op de smartphone wordt geprikt om de accuduur te verlengen. Ook noemt het document een gamepad- en projector-module.

Interessanter is dat Lenovo twee grote software-updates voor de Moto Z3 Play zou beloven. De telefoon draait uit de doos op Android Oreo, wat betekent dat ‘ie wordt bijgewerkt naar Android P en Android Q. Lenovo is normaliter zuinig met updates en geeft zijn smartphones doorgaans niet meer dan één grote Android-update. Van Moto E-toestellen, zoals de aanstaande Moto E5 en E5 Plus, is al bekend dat ze blijven steken op Android Oreo en alleen beveiligingsupdates ontvangen.

Lees ook → Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Lenovo zou voor de Moto Z3 Play een aantal extra features aan Android toevoegen. Hierbij gaat het om Moto Display, met bijvoorbeeld een always on-feature en nachtmodus, en de optie om middels stembediening je favoriete apps te bedienen. Bovendien zouden de traditionele navigatieknoppen worden vervangen door gebaren, om zo meer schermoppervlak te creëren. Dit kennen we van Android P, maar ook de nieuwe OnePlus 6 heeft een dergelijke optie.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z3 Play
Motorola Moto Z3 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu