Motorola MT710 met Android: een Droid voor China

motorola mt710China Mobile gaat deze maand nog een Droid-achtig toestel in China lanceren. De Motorola MT710 is in feite een 3G-telefoon met het OPhone OS 1.5, een lokale variant op Android. China Mobile heeft een half miljard abonnees, die zich vanaf 28 december kunnen vergrijpen aan functies als Wi-Fi, een 624MHz Marvel PXA310-processor en een 3,7 inch touchscreen. Het toestel heeft een herkenbare rode streep aan de zijkant en zou een plattere behuizing hebben dan de Motorola Droid/Milestone die de Amerikanen en Europanen kunnen kopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


China Mobile is met 510 miljoen klanten ‘s werelds grootste mobiele operator. Het lukt echter maar moeilijk om de 3G-diensten aan de man te krijgen. Vandaar dat ze zich tot buitenlandse toestelmakers wenden om toestellen aan te bieden die meer klanten kunnen trekken. Buitenlandse fabrikanten zoals Nokia en Dell passen hun toestellen aan de lokale 3G-standaard aan. Dell’s eerste Android-telefoon is al in China te koop (de Mini 3i, een 2G-toestel) en het bedrijf is van plan om ook nog een 3G-toestel uit te brengen. Er zijn andere Ophones in de maak van Lenovo, LG en Dopod (de Chinese merknaam voor HTC-toestellen).

Via: PC World

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.