Motorola geeft eerste smartphone update naar Android Pie

Wouter Nijsen
26 november 2018, 9:07
2 min leestijd
Motorola geeft eerste smartphone update naar Android Pie

Ook Motorola is begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie). De nieuwe Android-versie is vanaf nu beschikbaar voor gebruikers van de Motorola One en brengt ook de laatste beveiligingsupdate naar het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Motorola One Android Pie-update

motorola one

De Motorola One werd vorige maand in Nederland uitgebracht en is nu bijgewerkt naar Android Pie. Dat is relatief vlot: er zijn nog niet heel veel smartphones bijgewerkt naar de nieuwste versie. De uitrol van Pie naar de Motorola One begon dit weekend en de update komt geleidelijk naar iedere gebruiker.  Ook de beveiligingsupdate van november 2018 zit in de update verwerkt.

Android Pie is vooralsnog alleen beschikbaar voor de Motorola One, en nog niet voor bijvoorbeeld de Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play. Dit is echter logisch: de One is een Android One-smartphone en krijgt daardoor snel nieuwe Android-versies en beveiligingspatches. Wanneer andere Motorola-telefoons van een update worden voorzien, is nog onduidelijk. In onze Android Pie review lees je precies welke verbeteringen de versie met zich meebrengt.

Meer over de Motorola One

De Motorola One moet het vooral hebben van zijn software en het design. Het toestel draait uit de doos op Android 8.1 (Oreo) en wordt drie jaar lang van beveiligingsupdates voorzien. Aan de voorkant zit een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 1520 bij 720 pixels en een inkeping voor de frontcamera en diverse sensoren.

De hardware van de Motorola One is bescheiden, met een Snapdragon 625-chip, 4GB RAM en 64GB opslag. Aan de achterkant zit een dubbele camera (13 + 2 megapixel), waarbij de secundaire lens wordt gebruikt bij het maken van portretfoto’s. De telefoon heeft ook een 3000 mAh-accu, ondersteuning voor snelladen, bluetooth 5.0 en 8 megapixel-frontcamera. De Motorola One haal je momenteel voor minder dan 250 euro in huis.

Android 9.0 (Pie) review: dit zijn de 5 beste nieuwe features

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One
Motorola One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu