De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola One Hyper officieel: voorkantvullend scherm zonder notch

Sten de Bruijn
4 december 2019, 14:35
2 min leestijd
Motorola One Hyper officieel: voorkantvullend scherm zonder notch

Motorola kondigt opnieuw een nieuwe smartphone aan. De One Hyper is een opvallend toestel met een scherm dat de volledige voorkant vult, en niet wordt onderbroken door een notch of cameragat voor de selfiecamera. De smartphone verschijnt ook in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Motorola One Hyper officieel aangekondigd

Al geruime tijd gingen er geruchten over de Motorola One Hyper is nu de smartphone officieel aangekondigd. Het is de eerste Motorola-telefoon met een uitschuifbare selfiecamera, die automatisch uit de behuizing komt als je ‘m nodig hebt. Hierdoor is een notch of cameragat overbodig en kan de hele voorkant uit scherm bestaan. Alleen aan de onderkant is een zichtbare rand aanwezig.

De Motorola One Hyper heeft verder midrange specificaties en een dubbele camera aan de achterkant. De telefoon draait op de Snapdragon 675-chip van Qualcomm, die ook in de Motorola One Zoom en Samsung Galaxy A70 zit.

Ook aanwezig is een vingerafdrukscanner, 4000 mAh-accu en ondersteuning voor snelladen. Dat snelladen gaat met maximaal 45 Watt, maar deze adapter moet je wel los aanschaffen. Standaard krijg je een 27 Watt-oplader bij het toestel. Met de 45 Watt-oplader zit de One Hyper na een halfuur laden voor 75 procent vol.

Hieronder zetten we de belangrijkste specs van de One Hyper voor je op een rijtje.

  • Snapdragon 675-chip met 4GB RAM en 128GB opslag
  • 6,5 inch-scherm (2340 bij 1080 pixels) dat de hele voorkant vult
  • 32 megapixel-frontcamera die uit de behuizing schuift
  • Dubbele camera op de achterkant: 64 megapixel-camera en 8 megapixel-groothoeklens
  • 4000 mAh-accu die snel oplaadt (27 of 45 Watt)
  • Draait op Android 10, is niet onderdeel van Android One-programma

De Motorola One Hyper is tevens de eerste smartphone van de fabrikant die uit de doos op het nieuwe Android 10 draait. Helaas is het toestel – in tegenstelling tot sommige andere Motorola One-smartphones – niet onderdeel van het Android One-programma. Daardoor ben je niet direct verzekerd van langdurige software-ondersteuning. De Motorola One Vision en One Action zijn bijvoorbeeld wél Android One-telefoons, waardoor ze minstens twee grote Android-upgrades en drie jaar aan maandelijks beveiligingspatches krijgen.

Foto’s maakt de Motorola One Hyper met de dubbele camera aan de achterkant. Het gaat om een primaire camera van 64 megapixel, die wordt bijgestaan door een 8 megapixel-groothoeklens. Hiermee maak je wijdere shots. De uitschuifbare camera maakt selfies in 32 megapixel en heeft tevens een nachtmodus voor betere selfies in het donker.

Release en prijs

De Motorola One Hyper is vanaf januari verkrijgbaar in Nederland voor 349 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren blauw en roze.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Hyper
Motorola One Hyper

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu