Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Motorola werkt aan One Macro, dit zijn de eerste specificaties’

Wouter Nijsen
12 september 2019, 12:07
2 min leestijd
‘Motorola werkt aan One Macro, dit zijn de eerste specificaties’

Motorola bracht al verschillende smartphones uit in de One-reeks en zou van plan zijn een nieuw toestel uit te brengen dat zich richt op macrofotografie. De eerste foto en diverse specificaties van de telefoon zijn online verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola One Macro gelekt: de eerste specificaties

motorola one macro specs

De Motorola One-lijn van Lenovo werd dit jaar uitgebreid met drie smartphones en het lijkt erop dat het bedrijf nog niet klaar is. Volgens informatie van XDA Developers werkt de fabrikant aan de Motorola One Macro, een telefoon waarbij – zoals de naam al doet vermoeden – macrofotografie centraal staat. Dit is het fotografie van heel dichtbij, bijvoorbeeld van planten, insecten of kleinere voorwerpen. Motorola zou werken aan een speciale macromodus voor foto’s en video’s op de smartphone.

Over de camera’s van de One Macro is nog niet alles bekend. Naar verluidt is de smartphone voorzien van een scherm met een relatief lage resolutie van 1520 bij 720 pixels, MedioTek Helio P60- of P70-chip, 3/4GB RAM, 32/64GB aan opslagruimte en een forse 4000 mAh-accu. Ook heeft de telefoon een vingerafdrukscanner.

Opvallend is dat de Motorola One Macro op Android 9.0 (Pie) zou draaien, maar niet onderdeel is van het Android One-programma. Dit is verwarrend, aangezien andere One-toestellen – zoals de Motorola One Vision en One Action – wel bij dit programma horen.

Meer over de Motorola One-smartphones

De Motorola One Zoom, die onlangs tijdens de IFA 2019-technologiebeurs werd aangekondigd, is overigens ook geen Android One-telefoon. Deze smartphone beschikt over vier camera’s achterop en is nu te koop in Nederland voor 429 euro.

Eerder dit jaar verscheen de Motorola One Vision, die zich onderscheidde door het langgerekte 21 bij 9-scherm. De One Action heeft een actiecamera; een groothoeklens die 90 graden is gedraaid. Hierdoor kun je de smartphone verticaal vasthouden, terwijl video’s wel horizontaal worden gefilmd.

→ In de preview van de Motorola One Zoom vertellen we je meer over deze telefoon
→ Lees meer over de Motorola One Vision in de uitgebreide review

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Macro
Motorola One Macro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu