De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Motorola P30-renders tonen midrange toestel met flinke notch’

Erwin Vogelaar
14 augustus 2018, 11:13
2 min leestijd
‘Motorola P30-renders tonen midrange toestel met flinke notch’

Motorola en Lenovo bereiden een nieuwe P-serie voor. De eerste Motorola P30-renders tonen één van deze toestellen met een behoorlijke notch. Bekijk hier de beelden.

Lees verder na de advertentie.

Motorola P30-renders tonen notch

De notch is voornamelijk weggelegd voor dure toestellen die een zo’n minimalistisch mogelijke voorkant willen laten zien. Toch komt de inkeping in het scherm ook naar goedkopere toestellen. De nieuwe P30-serie van Motorola en Lenovo is daar een voorbeeld van. Op renders van AndroidPure is het toestel van alle kanten te zien.

De Motorola P30 is onderdeel van een nieuwe midrange-serie, bestaande uit de P30, P30 Note en P30 Play. Onderstaande renders zijn van de reguliere P30. De flinke notch valt direct op. Terwijl fabrikanten hun best doen om bij duurdere toestellen deze inkeping zo klein mogelijk te maken, moeten goedkopere toestellen het nog met een flinke balk bovenin het scherm doen. In deze balk zitten de selfiecamera, speaker en sensoren voor de camera.

Het is opvallend hoe snel de notch krimpt en we daar aan wennen. De inkeping in de P30 lijkt namelijk erg op die van de iPhone X die minder dan een jaar geleden is verschenen. Als deze smartphone voor een zachte prijs op de markt wordt gezet, is het een aantrekkelijk toestel. Niet alleen door het design aan de voorkant, maar ook door de dubbele camera aan de achterkant.

P30 specs

Verdere geruchten spreken over een flink 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Aan de achterkant zit waarschijnlijk een 16 megapixel-camera en een 5 megapixel-camera. De selfiecamera heeft 12 megapixels.

Onder de motorkap moet een octacore-processor zitten met 6GB werkgeheugen en de keuze tussen 64GB of 128GB opslagruimte. Het toestel wordt van stroom voorzien door een 3000mAh-accu en draait waarschijnlijk vanuit de doos op Android 8.0 (Oreo).

Motorola G6 Play-review

Eerder deze maand is de Motorola G6 Play verschenen. In onze Motorola G6 Play review lees je wat we van het toestel vinden. Ook heeft Android Planet een recensie van de Motorola Moto G6 en G6 Plus gepubliceerd.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: AndroidPure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's