De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Motorola lanceert later dit jaar nieuwe 6 inch-smartphone’

Gijs Ettes
24 maart 2014, 9:14
1 min leestijd
‘Motorola lanceert later dit jaar nieuwe 6 inch-smartphone’
Motorola phablet

Volgens een gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo, die eerder juiste informatie wist te melden over de Moto X en Moto G voordat deze werden aangekondigd, werkt Motorola aan een phablet. De smartphone met een 6 inch-scherm zou in het derde kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen. Hoe het toestel precies gaat heten en wat we kunnen verwachten van de overige specificaties is niet bekend.

Eind januari werd Motorola Mobility overgenomen door Lenovo, die Google daarvoor 2,91 miljard dollar betaalde. De internetgigant blijft eigenaar van de meeste Motorola-patenten. In totaal gingen 2000 patenten en een licentie op de overige patenten naar Lenovo. Laatstgenoemde betrad door de overname zowel de Amerikaanse als Europese smartphonemarkt. Vooralsnog lijkt de overname weinig effect te hebben op de producten van Motorola; het bedrijf is bijvoorbeeld druk bezig met de ontwikkeling van de Motorola Moto 360 die later dit jaar moet verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Er verschijnt dit jaar mogelijk niet alleen een Motorola phablet, maar ook een smartwatch van de Amerikaanse fabrikant. De verwachtingen van de Moto 360 zijn hooggespannen. De smartwatch ziet eruit als een normaal horloge met een rond uurwerk, maar is als een van de eersten voorzien van Googles speciale besturingssysteem voor wearables: Android Wear.

Middels subtiele meldingen zie je direct op je pols wie je mailt of belt, wanneer je volgende afspraak plaatsvindt en wat er op sociale media allemaal gezegd wordt. Stemcommando’s (Ok, Google) kun je daarnaast gebruiken om de juiste informatie over bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en agenda-afspraken op te vragen.

Het laatste nieuws over Motorola

De laatste nieuwsberichten met betrekking tot Motorola lees je hieronder. Op zoek naar een specifiek Motorola-model? Kijk dan in het overzicht met Motorola Android Smartphones.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu