De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola presenteert Xoom 2 tablets

Redactie
3 november 2011, 14:02
2 min leestijd
Motorola presenteert Xoom 2 tablets
Motorola presenteert Xoom 2 tablets

Motorola heeft haar Xoom 2 tablets officieel gepresenteerd. Zoals al bleek uit eerdere geruchten gaat het om een 10.1 variant en een kleinere 8.2 inch versie getiteld Xoom 2 Media Edition. Beide tablets hebben een 1.2 GHz dual-core processor, 1 GB RAM werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. De Xoom 2 is 8.8 mm dik terwijl de Xoom 2 Media Edition 8.9 mm dik is. Het besturingssysteem op de tablets is Android 3.2 Honeycomb dat licht is aangepast door Motorola.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Xoom 2

De Motorola Xoom 2 met 10.1 inch scherm heeft wel weg van de originele Xoom maar is wel een stukje dunner met slechts 8.8 mm. Ook de hoeken van de tablet zijn aangepast waardoor deze gemakkelijker is vast te houden. De helderheid van het scherm is verbeterd en de kijkhoeken zijn verbeterd. De tablet heeft een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant. De Xoom 2 heeft een HDMI-uitgang zodat deze op een HD-televisie kan worden aangesloten. De batterij zou tien uur moeten meegaan. De Xoom 2 kan alleen via Wi-Fi verbinding maken met het internet.

Motorola Xoom 2 Media Edition

De kleinere Motorola Xoom 2 Media Edition heeft een 8.2 inch scherm maar is wel iets dikker met 8.9 mm. Ook deze tablet heeft afgeronde hoeken en een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant. Ook heeft de tablet een HDMI-uitgang en een MicroUSB-aansluiting. De batterij van de Xoom 2 Media Edition gaat zes uur mee. De tablet kan gebruikt worden als universele afstandsbediening.

Beide tablets zullen over een paar weken beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is ook mogelijk om een stylus (pennetje) aan te schaffen om te gebruiken met de tablets. Hoe duur de tablets zullen zijn is nog niet bekend. Eerder lekte de prijs van de Xoom 2 Media Edition die naar alle waarschijnlijkheid 399 euro gaat kosten maar dit kan altijd nog wijzigen. De kans dat beide tablets naar Nederland toe komen lijkt groot, al is het via grijze import.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu