De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Gerucht: Motorola Razr 2 krijgt aanraakgevoelige zijkanten

Colin Baak
25 november 2019, 12:05
2 min leestijd
Gerucht: Motorola Razr 2 krijgt aanraakgevoelige zijkanten

Hoewel de Motorola Razr nog in Europa moet verschijnen, lijkt de fabrikant al druk bezig met de opvolger. Er is informatie verschenen over een patent van de vermeende Motorola Razr 2. De smartphone lijkt aanraakgevoelige zijkanten te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola patent Razr 2

Of het daadwerkelijk gaat om de Motorola Razr 2 is nog de vraag. Wel is er een patent ingediend voor een ‘foldable phone with side-sensors & gesture control’. LetsGoDigital ontdekte het patent en heeft dit verder uitgeplozen. Daarnaast zijn afbeeldingen uit de patentaanvraag door de website bewerkt. Zo krijg je een goed idee over hoe het toestel eruit zou kunnen zien.

Het gaat om dezelfde vormfactor als de onlangs gepresenteerde Motorola Razr. Dat toestel heeft een Europese adviesprijs van 1599 euro en Android Planet publiceerde eerder een Motorola Razr preview. Aan de buitenkant is ook een tweede display aanwezig voor notificaties en de tijd.

Motorola-patent

Te bedienen via aanraakgevoelige zijkanten

Wat opvalt is de aanwezigheid van meerdere aanraakgevoelige sensoren aan de buitenkant van het toestel. Aan beide zijkanten zijn er vier geplaatst; twee aan de bovenkant van de vouw van het scherm en twee aan de onderkant. Volgens de info uit het patent kun je zo twintig verschillende functies en twintig verschillende veegbewegingen gebruiken.

Daarbij wordt de werking van het aanraakgevoelige gedeelte aangepast, als je het toestel open gevouwen gebruikt of juist dichtgeklapt. Er zijn eerder al andere smartphones op de markt gebracht met aanraakgevoelige zijkanten. Zo kun je bijvoorbeeld in de Google Pixel 4 knijpen om de Google Assistent op te starten.

Motorola-patent

Als het toestel is dichtgeklapt, vormen twee sensoren een grote sensor. Die krijgt dan weer andere functionaliteit dan de twee knoppen afzonderlijk hebben. Toepassingen waaraan je kunt denken is het regelen van het volume, scrollen op websites of snel een specifieke app openen.

Specificaties Razr-opvolger

In het patent zijn geen daadwerkelijke specificaties genoemd. Wel zien we een vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. De huidige Razr heeft een fysieke scanner, die in de kin aan de onderkant van het toestel is verwerkt.

Andere hardware van dat huidige toestel bestaat uit een Snapdragon 710-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Het scherm is uit te vouwen tot een variant van 6.2 inch. De camera’s schieten plaatjes van 16 of 5 megapixel. Tot slot zijn er twee accu’s aanwezig met een totale capaciteit van 2510 mAh.

Meer opvouwbare smartphones

Motorola is niet de enige fabrikant die een opvouwbare telefoon heeft gepresenteerd. Zo zijn er bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold en Mate X van Huawei. Daarbij draait het om het creëren van een groter scherm dan normaal, wat bij de Razr niet zo is. Wel lijkt Samsung ook te werken aan een soortgelijk toestel als de Razr.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Razr
Motorola Razr

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu