‘Motorola RAZR maakt comeback, heeft opvouwbaar scherm’
Michel van 't Klaphek

Liefhebbers van de Motorola RAZR opgelet. De iconische klaptelefoon maakt een comeback en krijgt een opvouwbaar scherm. Hier staat wel een fors prijskaartje tegenover en helaas komt hij niet in Nederland uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Motorola RAZR comeback op handen’

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een bron die op de hoogte is van Lenovo’s plannen, de eigenaar van Motorola. Het bedrijf zou van plan zijn om een nieuwe versie van de RAZR uit te brengen. Het grote verschil is dat de 2019-versie over een opvouwbaar scherm krijgt.

Hierdoor kun je het display in- en uitklappen en zo als telefoon of tablet gebruiken. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat Lenovo het klapmechanisme erin houdt. Hier staat de RAZR immers om bekend. Het toestel draait in ieder geval op Android.

Motorola RAZR Comeback

Verder schrijft de krant dat de telefoon in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten verkocht wordt. Lenovo zou een exclusieve deal met provider Verizon hebben gesloten en zo’n 200.000 nieuwe RAZR-toestellen leveren. Dit lijkt een nogal optimistisch aantal voor een retrotelefoon met een prijskaartje van 1500 dollar, omgerekend ruim 1300 euro.

Toch zou dit aantal wel kunnen kloppen, omdat er in totaal maar liefst 130 miljoen RAZR’s verkocht zijn. Oftewel: er zijn meer dan genoeg mensen die de iconische klaptelefoon een warm hart toedragen en misschien wel te porren zijn voor een opvolger.

Lees ook: 5 vragen over opvouwbare smartphones beantwoord: steek die maar in je zak

Opvouwbare smartphones zijn nieuwe trend

Steeds meer telefoonfabrikanten zijn bezig met opvouwbare schermen. Onlangs bracht Royole nog de FlexPai uit, een toestel dat je als een soort boek naar binnen kunt vouwen. Deze telefoon kost 1388 euro voor de versie met 128GB opslag.

Ook Samsung is al jaren bezig met een opvouwbare smartphone en liet eind 2018 het eerste prototype zien tijdens een presentatie. Dit toestel moet ergens in 2019 verschijnen. Het prijskaartje is nog onbekend.

Volg het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.