De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe Motorola razr gelekt: iconische retrotelefoon met opvouwbaar scherm’

Michel van 't Klaphek
1 november 2019, 8:49
2 min leestijd
‘Nieuwe Motorola razr gelekt: iconische retrotelefoon met opvouwbaar scherm’

Goed nieuws voor liefhebbers van de iconische Motorola RAZR V3 uit 2004. Het lijkt er namelijk op dat Motorola binnenkort een opvolger aankondigt. De nieuwe razr lijkt behoorlijk op zijn voorganger, maar heeft een verrassende twist.

Lees verder na de advertentie.

‘Motorola razr-design gelekt’

Het wemelt al weken van de geruchten over een nieuwe klaptelefoon van Motorola. Ditmaal doet telecomjournalist Evan Blass een duit in het zakje. Volgens de insider wordt de Motorola razr, met kleine letters, volgende maand aangekondigd. In de aanloop hiernaartoe deelt Blass een gelekte afbeelding van het toestel. Ook Mobielkopen deelt enkele plaatjes van het Motorola razr-design.

motorola razr design 2

Hierop is te zien dat de smartphone een retro-ontwerp krijgt met clamshell-design. Het scherm is waarschijnlijk flexibel en loopt in een vloeiende beweging door. In de rand zit waarschijnlijk een scharnier-mechanisme om de buiging te kunnen maken. De afbeelding laat niet zien of de buiging goed zichtbaar is.

De ‘bult’ aan de onderkant is wederom aanwezig. Mogelijk biedt deze ophoging plaats aan een vingerafdrukscanner. Ook kan het een fysieke thuisknop zijn. In tegenstelling tot de originele versie blijft een toetsenbord waarschijnlijk achterwege. Je moet dus typen op het touchscreen.

Bovenstaand plaatje laat de achterkant niet goed zien, maar op basis van eerdere afbeeldingen verwachten we dat de nieuwe Motorola razr een tweede scherm aan de buitenkant krijgt. Deze wordt mogelijk gebruikt voor het laten zien van de tijd, temperatuur en gemiste oproepen.

Lees ook: ‘Motorola RAZR maakt comeback, heeft opvouwbaar scherm’

motorola razr design 6

Retro is in

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, houdt op 13 november een evenement. Hier wordt de nieuwe razr vermoedelijk aangekondigd. Bereid je voor op een flink prijskaartje, want volgens geruchten gaat het toestel rond de 1500 dollar kosten.

Het lijkt overigens een trend te zijn om iconische telefoons van vroeger een opfrisser te geven. HMD Global deed de afgelopen jaren hetzelfde met de Nokia 3310 en 8810. Indien de geruchten waar zijn, pakt Motorola het wel anders aan door een hele nieuwe schermtechniek toe te passen.

Op de hoogte blijven van de Motorola razr? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief, of download onze gratis app!

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu