De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste indrukken: Motorola Razr maakt krakend geluid tijdens het opvouwen

Michel van 't Klaphek
4 februari 2020, 11:01
2 min leestijd
Eerste indrukken: Motorola Razr maakt krakend geluid tijdens het opvouwen

De Motorola Razr gaat een flinke smak geld kosten, maar de bouwkwaliteit maakt zijn prijskaartje niet waar. Het scharnier maakt bijvoorbeeld een krakend geluid en ook de accuduur valt tegen.

Lees verder na de advertentie.

Eerste indrukken: Motorola Razr scharnier kraakt

Dat blijkt uit enkele eerste indrukken van het toestel. Op Twitter laten onder meer Nirave Gondhia en Max Weinbach zich negatief uit over het opvouwbare toestel. Beide techjournalisten laten in filmpjes zien dat het scharnier van de Motorola Razr een vreemd geluid maakt tijdens het open- en dichtklappen. Weinbach voegt eraan toe dat het mechanisme “goedkoop” aanvoelt.

Kun je de filmpjes niet bekijken? Druk dan op deze link.

Het is onduidelijk of beide techjournalisten toevallig een defect exemplaar in handen hebben, of dat het krakende scharniergeluid normaal is. Verder meldt Gondhia dat de accuduur van de Motorola Razr in praktijk tegenvalt. Volgens de techjournalist moet je de relatief kleine 2510 mAh-accu na vier uur schermtijd weer opladen. Wanneer je het toestel niet gebruikt, heeft hij volgens Gondhia een accuduur van elf uur.

Ook de interne hardware van de Motorola Razr weet niet iedereen te overtuigen. Website Android Central laat in zijn eerste indruk bijvoorbeeld weten dat het toestel moeite heeft met het uitvoeren van zware taken, zoals het spelen van games. Ook haalt men aan dat het toestel bij uitkomst op Android 9.0 (Pie) draait, al heeft Motorola beloofd spoedig Android 10 uit te brengen.

De pluspunten

Daartegenover zegt Android Central dat Motorola enkele geinige softwaretrucjes aan de vernieuwde Razr heeft toegevoegd. Zo laat het tweede schermpje (die aan de voorkant zit als je ‘m opgevouwen hebt) binnengekomen berichten zien. Ook wordt de selfiecamera automatisch geactiveerd als je het toestel twee keer met je pols draait en kun je de zaklamp aanzetten door het toestel twee keer op en neer te schudden.

Eerder liet Motorola al weten dat de Razr in de komende maanden naar Nederland komt. Een specifieke verkoopprijs liet men hierbij in het midden, maar de Europese adviesprijs bedraagt 1599 euro. Tijdens een persevenement in Londen afgelopen jaar kon Android Planet de opvouwbare smartphone ook al testen. Hoe dat ging, lees je in onze Motorola Razr preview.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Razr
Motorola Razr

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu