Motorola Sholes wordt eerste toestel met Android Eclair

Redactie
11 augustus 2009, 14:18
1 min leestijd
Motorola Sholes wordt eerste toestel met Android Eclair
Motorola Sholes

De Motorola Sholes zal het eerste belangrijke toestel zijn dat op Android Eclair draait. De Sholes wordt een flagship-toestel voor Google waarin een grote nieuwe update voor Android zal draaien. Er is al bekend dat er dit jaar nog twee Android-updates aankomen. Android-baas Andy Rubin stelde Eclair eerder gelijk aan Android 2.0, maar Google heeft de gewoonte om dat soort naamgevingen later in te trekken.

De Motorola Sholes wordt erg geschikt als mobiel gamesapparaat, het is geoptimaliseerd voor de nieuwe ARM v7-architectuur van OMAP3430. Eerder hebben we al een lijstje met specificaties van de Sholes gepubliceerd.

Lees verder na de advertentie.

Er is ook een W-CDMA (UMTS) versie van de Motorola Sholes in de maak, die waarschijnlijk via de Amerikaanse operator AT&T op de markt zal verschijnen. W-CDMA is dezelfde technologie die T-Mobile voor het 3G-netwerk gebruikt. Een touchscreen-versie van de Motorola Sholes behoort eveneens tot de mogelijkheden. Een eenvoudiger uitvoering van de Sholes zal zonder toetsenbord worden aangebracht met mogelijke hardware-upgrades, zoals een 8 megapixel camera. Het toestel staat gepland voor begin 2010.

Via: Android and Me

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's