Motorola Sholes wordt eerste toestel met Android Eclair

Motorola SholesDe Motorola Sholes zal het eerste belangrijke toestel zijn dat op Android Eclair draait. De Sholes wordt een flagship-toestel voor Google waarin een grote nieuwe update voor Android zal draaien. Er is al bekend dat er dit jaar nog twee Android-updates aankomen. Android-baas Andy Rubin stelde Eclair eerder gelijk aan Android 2.0, maar Google heeft de gewoonte om dat soort naamgevingen later in te trekken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Motorola Sholes wordt erg geschikt als mobiel gamesapparaat, het is geoptimaliseerd voor de nieuwe ARM v7-architectuur van OMAP3430. Eerder hebben we al een lijstje met specificaties van de Sholes gepubliceerd.

Er is ook een W-CDMA (UMTS) versie van de Motorola Sholes in de maak, die waarschijnlijk via de Amerikaanse operator AT&T op de markt zal verschijnen. W-CDMA is dezelfde technologie die T-Mobile voor het 3G-netwerk gebruikt. Een touchscreen-versie van de Motorola Sholes behoort eveneens tot de mogelijkheden. Een eenvoudiger uitvoering van de Sholes zal zonder toetsenbord worden aangebracht met mogelijke hardware-upgrades, zoals een 8 megapixel camera. Het toestel staat gepland voor begin 2010.

Via: Android and Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.