De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola: ‘Slechte apps zorgen voor slechte performance van toestellen’

Redactie
6 juni 2011, 18:13
1 min leestijd
Motorola: ‘Slechte apps zorgen voor slechte performance van toestellen’

Motorola CEO Sanjay Jha, kwam aan het woord tijdens een webcast-presentatie van enkele Amerikaanse banken. Hij deed daarbij de opmerkelijke uitspraak dat het juist de slechte apps zijn, die zorgen voor slechte performance van toestellen. Volgens Sanjay Jha zijn 70% van de toestellen die Motorola terugkrijgt instabiel geraakt, door een applicatie die niet goed werkte. Het gevaar van de Android Market is volgens hem dan ook dat er te weinig controle is op de middelen die een applicatie nodig heeft. Hierbij valt te denken aan het CPU-gebruik en het werkgeheugen. Applicaties kunnen zodoende instabiliteit van het OS veroorzaken.

Motorola probeert instabiliteit te voorkomen door de Motoblur-applicatie. Voorheen was dit een soort social networking hub op Motorola-telefoons maar inmiddels verzamelt Motoblur ook informatie over de applicaties op een Motorola-telefoon. Het doel van het verzamelen van deze gegevens is om gebruikers uiteindelijk te kunnen waarschuwen voor bepaalde applicaties. Als een applicatie wordt gestart die bijvoorbeeld veel beslag legt op de rekenkracht van de telefoon krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien. Vervolgens kan gekozen worden tussen het starten of afsluiten van de betreffende applicatie.

Lees verder na de advertentie.

De keerzijde van dit systeem is dat Motorola inzage krijgt in het telefoongebruik van haar klanten. Of deze gegevens enkel voor ‘bescherming’ van de gebruikers worden aangewend zal nog moeten blijken.

Via: PC World

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu