Motorola werkt aan smartphone van 50 dollar

Redactie
22 januari 2014, 16:45
1 min leestijd
Motorola werkt aan smartphone van 50 dollar
smartphone van 50 dollar

Motorola werkt aan een smartphone van 50 dollar. Dat meldt Motorola-ceo Dennis Woodside, die door het succes van de Moto G – die een prijskaartje van 200 dollar, of 200 euro in Nederland, heeft – een nog goedkopere smartphone uit wil brengen. “Een prijskaartje van 200 dollar is nog erg veel, en er is een grote markt waar er dringend behoefte is aan smartphones voor een lagere prijs”, aldus Woodsite.

De verwachting is dat de smartphone van 50 dollar op Android draait. Motorola is recentelijk overgenomen door Google, waardoor het logisch is dat het Amerikaanse bedrijf ook Googles mobiele besturingssysteem gebruikt voor de goedkope smartphone. Daarbij wordt het ook daadwerkelijk een ‘smartphone’, en geen dumbphone – die zijn namelijk wel voor een prijskaartje van 50 dollar te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Invloed van Google

“Ik snap niet waarom dergelijke toestellen niet 50 dollar kunnen kosten”, zegt Woodside over smartphones. “Er is geen reden voor, dus we gaan daar gewoon aan werken om dit te kunnen realiseren.”

Moto G Android 4.4 update

Woodside wil verder geen details geven over de smartphone van 50 dollar. Hoewel sommige Chinese fabrikanten al een dergelijk prijspunt hebben bereikt, is het voor Motorola of elke andere grote smartphonefabrikant een nieuwe mijlpaal in het aanbieden van goede smartphones.

Daarnaast zou Google mogelijk zijn steentje bijdragen om de prijs laag te houden. Dit gebeurt ook bij de Nexus-apparaten. Logisch, want Google verdient meer aan persoonlijke advertenties en als velen Android en alle bijbehorende diensten gebruiken, ontvangt Google een hogere vergoeding van adverteerders omdat zij een specifieker profiel van gebruikers kunnen aanbieden. Dit maakt het voor adverteerders mogelijk om hun doelgroep heel nauwkeurig uit te zoeken op specifieke eigenschappen.

Meer lezen over Motorola?

Lees meer over Motorola, zoals onze Moto G review of onze meest recente nieuwsberichten over Motorola.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu