Motorola verkoopt recordaantal smartphones

Gijs Ettes
3 februari 2015, 8:58
2 min leestijd
Motorola verkoopt recordaantal smartphones

Het gaat goed met Motorola, dat sinds begin vorig jaar deel uitmaakt van Lenovo. De fabrikant verkocht in het afgelopen kwartaal een recordaantal van 10 miljoen smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Motorola-smartphones populairder

Motorola-smartphones

Het aantal verkochte Motorola-smartphones steeg met maar liefst 118 procent ten opzichte van een jaar geleden. In totaal was het van oorsprong Amerikaanse bedrijf goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar.

Goed nieuws voor Lenovo, dat precies een jaar geleden 2,91 miljard dollar betaalde om Motorola over te nemen van Google. De omzet van het bedrijf steeg in het laatste kwartaal met 31 procent en de verwachtingen van analisten over het aantal verkochte smartphones werden meer dan verdubbeld. De mobiele tak van Lenovo draait weliswaar nog een verlies (89 miljoen dollar), maar binnen een aantal kwartalen moet daar verandering in komen.

Hoewel het aantal verkochte Motorola-smartphones in perspectief moet worden gezien (Samsung en Apple waren in hetzelfde kwartaal elk goed voor meer dan 70 miljoen exemplaren), heeft Lenovo dankzij de overname van het bedrijf een sterk merk in Europa en de VS. Ook Huawei timmert internationaal flink aan de weg. Van beide Chinese bedrijven wordt verwacht dat ze binnen enkele jaren hun aandeel op de smartphonemarkt verder zullen  uitbreiden ten koste van Samsung, Apple en Sony.

Moto G en Moto X

Motorola Moto E2

Het succes van Motorola is grotendeels te danken aan de populariteit van de Moto G en Moto X. Beide smartphones hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding en bieden een pure Android-ervaring. Daarnaast waren de toestellen als eerste aan de beurs voor de update naar Android 5.0 Lollipop. Dat maakt de Moto G en X aantrekkelijk voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Voor wie een euro of 100 te besteden heeft, is er daarnaast nog de Motorola Moto E. Dit toestel heeft weliswaar mindere specs en een wat  goedkoop aanvoelende  behuizing, maar draait ook op de laatste versie van Android. Met de prestaties van de Moto E is ook niets mis, zoals je kunt lezen in onze Moto E review.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu