Motorola rolt patch uit voor Stagefright naar smartphones

Redactie
8 augustus 2015, 17:02
1 min leestijd
Motorola rolt patch uit voor Stagefright naar smartphones

Motorola gaat het overgrote deel van zijn smartphones voorzien van een patch die de  Stagefright-kwetsbaarheid dicht. De patch wordt vanaf 10 augustus getest en uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Het ernstige  lek in het videoframework van Android, dat Stagefright wordt genoemd, geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om een smartphone of tablet over te nemen door enkel een video met malafide code te versturen. Gebruikers hoeven in sommige gevallen de video niet eens te openen of bekijken. Veel fabrikanten hebben al beloofd patches voor het lek uit te rollen, en nu heeft Motorola ook zijn updatebeleid voor Stagefright aangekondigd.

Motorola Stagefright-patch

Onder andere alle varianten van de Moto X, Moto G en Moto E worden van de beveiligingspatch voorzien. Op de website van de fabrikant is de gehele lijst met smartphones die een update krijgen te zien. De patch wordt vanaf 10 augustus getest, waarna de update later naar smartphones wordt uitgerold. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer dit precies gebeurt.

Motorola Stagefright

Gebruikers die willen controleren of hun smartphone of tablet kwetsbaar is voor het Stagefright-lek, kunnen deze app downloaden en installeren. Met de app is het mogelijk om te bekijken of jouw toestel kwetsbaar is voor het lek.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu