Motorola stapt in 2010 volledig over op Android
Wouter Nijsen

Het eens zo noodlijdende Motorola heeft met de lancering van Android-smartphones waarschijnlijk hun redding gevonden. Met name in Amerika gaan de Android-toestellen van Motorola als de spreekwoordelijk warme broodjes over de toonbank. Na de lancering van de motoROI in Azië zet de telefoonfabrikant nog een paar tandjes bij en schakelt soepeltjes door naar een hogere versnelling. Asia Pacific verzorgt de wereldwijde distributie voor Motorola. Spiros Nikolakopoulos, de vice-president van Asia Pacific, doet namelijk een opmerkelijke uitspraak: volgens hem gaat Motorola voor hun smartphones geheel over op het Android-besturingssysteem. Het komende jaar kunnen we, volgens hem, zeker 20 tot 30 nieuwe Motorola Android-telefoons verwachten!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Motorola gaat vermoedelijk voor elk werelddeel wel dezelfde toestellen uitbrengen, maar ze zullen onder andere in Azie, Amerika en Europa een andere naam krijgen. Dit is al het geval met de motoROI die alleen in Korea onder deze naam op de markt gebracht is. Ook bij de Droid en Milestone waren de namen verschillend. Eén ding is in ieder geval duidelijk,  2010 gaat een mooi Android jaar worden.  

Via: AndroidCentral

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.