Motorola stopt met de naam MOTOBLUR
Redactie

motoblurMotorola dacht zich met Android te kunnen onderscheiden door allerlei sociale functies in te bouwen. Ze noemden het MOTOBLUR, maar die naam blijkt toch niet zo’n succes. Motorola stopt met de naam, zo bleek afgelopen week tijdens een persbijeenkomst bij de Amerikaanse operator Sprint. Er werden diverse high-end Android-toestellen van Motorola aangekondigd met 4G-snelheid, qHD-schermen en dualcore-processoren. De Motorola Photon 4G komt bijvoorbeeld op de markt, met Motorola’s eigen gebruikersinterface en speciale apps. Maar over MOTOBLUR werd met geen woord gesproken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toch zal Motorola doorgaan met de aangepaste versie van Android, maar het zal voorlopig als naamloos extraatje boven op het standaard Android OS draaien. Motorola introduceerde MOTOBLUR in 2009 toen de Motorola CLIQ op de markt kwam. Motorola heeft inmiddels bevestigd dat ze stoppen met de naamgeving. Het heeft wellicht te maken met het feit dat Motorola eerder dit jaar het bedrijf Three Laws Mobile (3LM) heeft gekocht. Zij zouden bezig zijn met een compleet nieuwe gebruikersinterface. Maar volgens Engadget stopt Motorola gewoon met de naam omdat de gebruikers het niet zagen zitten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.