Motorola: ‘Samsung heeft always on-display gestolen’

Erwin Vogelaar
19 augustus 2016, 16:15
2 min leestijd
Motorola: ‘Samsung heeft always on-display gestolen’

Het is Motorola vs Samsung op Twitter. Motorola stelt op een weinig subtiele manier dat Samsung het always on-display heeft gestolen voor zijn Galaxy-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola vs Samsung

Op Twitter heeft het Amerikaanse account van Motorola de volgende tweet geplaatst: “In what galaxy is it okay to steal competitor phones’ cool features? #TheOriginalAlwaysOnDisplay #motozdroid”. Het is een weinig subtiele steek naar Samsung dat ook always on-displays gebruikt op zijn Galaxy-toestellen, specifiek gezegd de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en de net nieuwe Galaxy Note 7. Bij de tweet plaatst Motorola een foto van de Moto Z Droid, met inderdaad een always on-scherm. Maar heeft Motorola deze technologie wel echt zelf bedacht?

motorola vs samsung

In de reacties laten Twitteraars namelijk al snel weten dat Nokia deze functie al acht jaar geleden in de Symbian-toestellen had. Toen werd de functie nog geen always on-display genoemd, maar de functionaliteit was vergelijkbaar door het altijd tonen van een klok en een kleine wallpaper. Ook in latere Lumia-toestellen van Nokia kwam deze functie terug, waardoor je het weer, de tijd en je berichtjes op het scherm kon zien. In dat geval heette de functie Glance Screen. Misschien moet Motorola de volgende keer eerst even goed terugkijken voordat het andere bedrijven beschuldigt van stelen.

Uiteraard is Motorola ook aanwezig op de komende IFA-beurs Zo zullen we waarschijnlijk meer zien van de goedkope smartphone Moto Z Play. Hoewel het toestel nog niet zeker is, worden de geruchten steeds hardnekkiger. Zo is er vandaag een foto opgedoken van het toestel waarbij de achterkant gemaakt is van glas. Bij de normale Moto Z bestaat de achterkant uit metaal.

motorola vs samsung

Waarschijnlijk dus meer informatie over dit toestel tijdens IFA. Ben je benieuwd wat voor spannends er nog meer te wachten staat op de beurs? Check dan onze verwachtingen voor IFA 2016 voor alle informatie.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu