Motorola werkt aan Android-tablet met tv-functie
Redactie

motorola tabletMotorola werkt aan een tablet, die ook digitale tv kan ontvangen. Belangrijkste nadeel: Motorola is een Amerikaans bedrijf en heeft daarom de pijlen in eerste instantie op de VS gericht. De fabrikant heeft een samenwerkingsovereenkomst met Verizon gesloten, beweert de Financial Times. De tablet komt dit najaar op de markt werkt waarschijnlijk op Android, al is dat nog niet zeker. Afgelopen mei zei Motorola’s CEO Sanjay Jha dat zijn bedrijf een Motorola-tablet op basis van Android zou ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Net als de iPad zal Motorola’s tablet worden voorzien van een 10 inch scherm. Het krijgt twee geïntegreerde camera’s (o.a. voor videochat) en er komt een mogelijkheid om de internetverbinding te delen met andere apparaten (als een soort mobiele hotspot). De ondersteuning voor Adobe Flash wijst erop dat het toestel op Android 2.2 draait. Toch zal de Amerikaanse versie niet meteen bruikbaar zijn in Nederland: Verizon is actief op een ander type netwerk (CDMA in plaats van GSM) en de digitale tv-functie is ook niet op Nederland afgestemd. Verizon gebruikt de dienst FiOS voor betaaltelevisie. Ook hebben ze V Cast voor het vertonen van digitale televisie via het 3G-netwerk. In Nederland is KPN de grootste aanbieder van mobiele tv, waarbij gebruik wordt gemaakt van DVB-H.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.