‘Motorola wil nog dit jaar 2 GHz Android-smartphone maken’

Redactie
10 juni 2010, 19:30
1 min leestijd
‘Motorola wil nog dit jaar 2 GHz Android-smartphone maken’
motorola android

Motorola CEO Sanjay Jha heeft laten weten dat hij nog dit jaar een 2 GHz Android-smartphone wil maken. Welke processor hij daarvoor wil gebruiken is nog wat onduidelijk: Qualcomm is met de Snapdragon-processor dit jaar niet verder van plan te gaan dan 1,5 GHz. Motorola’s CEO vertelde zijn plannen op de Executives Club of Chicago, maar misschien is er sprake van een misverstand. Alleen weblog ConceivableTech heeft het nieuws over een 2 GHz smartphone opgevangen, terwijl er ook andere media aanwezig waren (waaronder Reuters). Die komen echter met een heel ander verhaal.

Het zou kunnen gaan om een 2 GHz NVIDIA Tegra 250-chipset of een andere op de dual-core Cortex A9 gebaseerde chipset van ARM. Huidige smartphones gebruiken vaak de ARM Cortex-A8 (denk aan de Snapdragon- en OMAP-processors). Het Tegra 2-platform werd afgelopen januari aangekondigd maar is nog niet in een smartphone gesignaleerd. Cortex-A9 is volgens schattingen 30 tot 100 procent sneller dan de Cortex-A8.

Lees verder na de advertentie.

Een medewerker van Motorola zou gezegd hebben dat het bedrijf van plan is om “to incorporate everything that is technologically possible in a smartphone today.” Motorola zei eerder dat ze tot wel 20 Android-toestellen in 2010 willen uitbrengen, dus ze moeten zo langzamerhand wel gaan opschieten. Onder de telefoons die ze willen ontwikkelen zitten ook twee tot vier stuks met camera’s aan de voorzijde. De concurrenten HTC EVO 4G en Samsung Galaxy S hebben al zo’n extra camera.

In het eerste kwartaal van 2010 verkocht Motorola al 2,3 miljoen smartphones, maar ze zijn van plan om eind van het jaar 12 tot 14 miljoen te halen.

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's