Motorola Xoom Android Honeycomb-tablet officieel aangekondigd (CES 2011)

motorola xoomMotorola presenteerde vandaag op de CES 2011 haar eerste Honeycomb-tablet. De Motorola Xoom zal in ieder geval via de Amerikaanse operator Verizon verkrijgbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2011. In het tweede kwartaal volgt een upgrade voor het 4G-netwerk. De Motorola Xoom draait op een 1GHz dual-core Tegra 2-processor, heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 en een 5 megapixel camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Video-opnames tot 720p zijn ook mogelijk, afspelen kan zelfs tot 1080p. Binnenin vind je een riante hoeveelheid van 32GB opslagruimte. En de batterij is voldoende om 10 uur video te kijken. De Xoom beschikt ook over 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 2.1 + EDR.

droid bionicMotorola kondigde nog meer nieuwe producten aan, zoals de hiernaast afgebeelde Motorola Droid Bionic, een toestel voor het LTE-netwerk van de Amerikaanse operator Verizon. De kans dat dit toestel in de huidige vorm naar Nederland komt, is niet zo groot (bij gebrek aan een al volledig operationeel LTE-netwerk).

motorola atrixSamen met de eveneens Amerikaanse operator AT&T kondigde Motorola de Atrix 4G aan, een Android-telefoon met dual-core Tegra-processor, 1 GB RAM en ondersteuning voor maximaal 48 GB geheugen. De Atrix heeft een 5 megapixel camera met LED-flitser, een VGA-camera aan de voorzijde en een 4 inch QHD-scherm (960 x 540). De 1930 mAh-batterij is goed voor 9 uur spreektijd. Inloggen doe je met een vingerafdruk. Helaas in dit geval geen Honeycomb: de Motorola Atrix zal worden geleverd met Android 2.2.

CLIQ 2Ook voor de Amerikaanse operator T-Mobile was er nieuws: zij gaan samen met Motorola de CLIQ 2 op de markt brengen. Dit toestel met 3,7 inch touchscreen is voorzien van MOTOBLUR, heeft een uitschuifbaar toetsenbord en een zakelijke insteek. Het toestel draait op Android 2.2, ondersteunt Flash en DLNA. Ook dit toestel is op de Amerikaanse markt gericht. Aankondigingen van de Europese equivalenten moeten nog volgen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.