Motorola Xoom Android-tablet heeft als eerste een bijzondere nieuwe sensor
Wouter Nijsen

motorola-xoomMotorola heeft tijdens de afgelopen editie van de CES hun Xoom Android-tablet wereldkundig gemaakt. Android-tablets zijn gewild en Motorola wil uiteraard ook graag delen in dit aankomende Android succes. De Motorola Xoom komt goed beslagen ten ijs met ondermeer Android 2.3 3.0, 1GHz NVIDIA Tegra 2 Dual Core processor, 1GB RAM, 32GB ROM en een 10,1 Inch WXGA (1280 x 800) touchscreen. Naast de gebruikelijke sensoren die tegenwoordig in een Android-device zijn te vinden heeft de Xoom als eerste wel een heel bijzondere sensor aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Naast de accelerometer, magnetometer (kompas), omgevingslicht sensor en de gyroscoop is op de Motorola Xoom namelijk een heuse barometer(!?). Ja je leest het goed, een barometer. Verbazing alom maar in de officiële specificaties van de Motorola Xoom is netjes vermeld. De toevoeging van de barometer betekent dat Android 2.3 (en dus ook 3.0) kennelijk een dergelijk sensor ondersteunt. Het is nu echter de vraag waarom de Motorola Xoom deze extra sensor aan boord heeft. Zijn er betere weerbericht-apps in ontwikkeling, of zijn er een nieuw soort toepassingen die om een dergelijke sensor vragen. Of heeft Motorola de barometer toegevoegd gewoon omdat het kan en om zich direct van de concurrentie te onderscheiden.

Via o.a. Engadget en Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.