Motorola Xoom komt naar Europa

Redactie
14 februari 2011, 16:14
1 min leestijd

De Motorola Xoom komt in april of mei naar Europa. Dit meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht. De Xoom komt in twee smaken deze kant uit: met en zonder 3G. In tegenstelling tot de Amerikaanse Xoom wordt de tablet in Europa zonder vaste telecomprovider verkocht. In de Verenigde Staten heeft Verizon de monopoliepositie in handen. Alleen deze telecomprovider mag de tablet van Motorola verkopen.

De Motorola Xoom is aangekondigd op de CES 2011 en draait op een 1GHz dual-core Tegra 2-processor, heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 en een vijf megapixel camera. Video-opnames tot 720p zijn ook mogelijk, afspelen kan zelfs tot 1080p. Binnenin vind je een riante hoeveelheid van 32GB opslagruimte. En de batterij is voldoende om 10 uur video te kijken. De Xoom beschikt ook over 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 2.1 + EDR.

Lees verder na de advertentie.

De tablet gaat in de Verenigde Staten vanaf februari voor 699 dollar over de toonbank. Het is nog onbekend hoeveel de tablet in Nederland en België gaat kosten, maar ik verwacht dat de prijs één op één wordt omgezet. Oftewel: 699 dollar wordt waarschijnlijk 699 euro.

Motorola krijgt concurrentie van Samsung en LG. LG komt met de Optimus Pad, terwijl Samsung binnenkort de Galaxy Tab 2 lanceert. Beide tablets draaien – net als de Motorola Xoom – op Android 3.0 (Honeycomb). Deze nieuwe versie van Google Android is geoptimaliseerd voor tabletcomputers.

Via: Android Central

Categorie: Fabrikanten
Merk: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's