De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Motorola Xoom krijgt geen Motoblur

Redactie
24 januari 2011, 21:03
2 min leestijd

Goed nieuws, de Xoom-tablet van Motorola krijgt geen eigen schil en draait dus op een pure versie van Honeycomb. Waarschijnlijk zijn veel Android-gebruikers opgelucht dat Motorola deze schil laat vallen, want de gebruikersinterface van telefoons als de Droid 2 en de Droid X is niet om over naar huis te schrijven. Motorola laat Motoblur vallen, omdat het bedrijf samen met Google Honeycomb heeft geoptimaliseerd, waardoor een speciale schil niet nodig is.

Hieronder het citaat van een woordvoerder van Motorola:

Lees verder na de advertentie.

“To clarify, Motorola XOOM is a Google Experience Device and the first tablet to incorporate Android 3.0 Honeycomb. As such, Motorola Mobility has worked closely with Google to develop and optimize the Honeycomb OS on XOOM, and has no plans to customize the software with Motoblur.”

Op diverse websites waarschuwen gebruikers ervoor dat Motorola op een later tijdstip nog kan beslissen om Motoblur te installeren. Dit lijkt nogal vergezocht en onlogisch, maar goed, in principe is alles mogelijk.

xoom2

De Motorola Xoom is aangekondigd op de CES 2011 en draait op een 1GHz dual-core Tegra 2-processor, heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 en een vijf megapixel camera. Video-opnames tot 720p zijn ook mogelijk, afspelen kan zelfs tot 1080p. Binnenin vind je een riante hoeveelheid van 32GB opslagruimte. En de batterij is voldoende om 10 uur video te kijken. De Xoom beschikt ook over 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 2.1 + EDR.

De tablet gaat in de Verenigde Staten vanaf februari voor 699 dollar over de toonbank. Het is te hopen dat de tablet naar de Benelux komt, maar daar heeft Motorola nog niets over gezegd. Aan de andere kant: er komen waarschijnlijk nog genoeg andere leuke Honeycomb-tablets aan. Naar verwachting worden er een aantal nieuwe tablets aangekondigd tijdens het Mobile World Congress 2011 in Barcelona. Android Planet is bij dit congres aanwezig om live verslag te doen.

Via: Eurodroid

Categorie: Tablets
Merk: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's