Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola XT316: goedkope Android-smartphone met qwerty-toetsenbordje

Redactie
12 juli 2011, 16:12
1 min leestijd
Motorola XT316: goedkope Android-smartphone met qwerty-toetsenbordje
Motorola XT316: goedkope Android-smartphone met qwerty-toetsenbordje

De Motorola XT316 komt naar Europa toe. De budgetsmartphone voorzien van een volledig qwerty-toetsenbordje, 2.8 inch touchscreen en Android wordt nu al verkocht in China, maar zal later deze zomer naar Europa komen onder de naam Motorola FIRE. De Chinese variant draait nog op Android 2.2 Froyo, maar de Europese versie zal volgens Motorola voorzien zijn van Android 2.3 Gingerbread.

Met het qwerty-toetsenbordje lijkt de Motorola XT316 te concurreren met de goedkopere BlackBerry-telefoons, net als de eerder deze week uitgekomen LG Optimus Pro die tevens een 2,8 inch touchscreen heeft. De resolutie van de XT316 is wel wat lager met 240×320. Daarnaast heeft de budgettelefoon een 3 megapixel camera, microSD-kaartslot, GPS, ondersteuning voor HSDPA (snel 3G-internet) en Wi-Fi b/g/n. De batterij heeft een vermogen van 1420 mAh waarmee het toestel een standbytijd heeft van bijna dertig dagen. De standaard Android-versie aanwezig op de telefoons is aangevuld met de Moto Switch UI, een eigen softwarelaag van Motorola.

Lees verder na de advertentie.

De Motorola XT316 is nu te koop in China, maar zal later deze maand uitkomen in Hong Kong en Taiwan, maar ook in Latijns-Amerika onder de naam Motorola SPICE Key. Later komt het toestel dan naar de rest van Azie en onder de naam Motorola FIRE dan ook naar Europa. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron: Androidcommunity

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu