Deze twee apps brengt Apple uit voor Android

Gijs Ettes
9 juni 2015, 7:42
1 min leestijd
Deze twee apps brengt Apple uit voor Android

Naast Apple Music komt er binnenkort nog een applicatie van Apple beschikbaar in Google Play:  Move to iOS. Hiermee  moet het voor Android-gebruikers gemakkelijker worden om over te stappen op  het besturingssysteem van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Move to iOS

Op de previewpagina van iOS 9, de nieuwe iOS-versie die Apple gisteravond uit de doeken deed, valt te lezen dat de Move to iOS-app het mogelijk maakt om ‘draadloos en veilig’ al je contacten, berichten, foto’s, video en bladwijzers over te zetten van een Android-toestel naar een iPhone. Hetzelfde geldt voor e-mail-accounts, agenda’s, achtergronden, rechtenvrije muziek en boeken.

Uiteraard kan de tool geen Android-apps en app-data overzetten, maar daarvoor worden suggesties gegeven. Zo laat de Move to iOS-app zien welke (betaalde) apps die jij gebruikt in de App Store beschikbaar zijn of worden goede alternatieven gegeven. Veelgebruikte apps zoals Facebook en Twitter zijn echter voor beide platforms beschikbaar.

move to ios app

Momenteel is er al een adviespagina van Apple voor Android-gebruikers die willen overstappen. Deze geeft tips voor het verplaatsen van foto`s, muziek, documenten en andere bestanden. Gebruikers moeten dit nu nog handmatig doen.

Nieuwe muziekdienst Apple komt ook naar Android

Ook Apple Music zal in de herfst zijn opwachting maken op Android. De muziekdienst is vanaf 30 juni beschikbaar in 100 landen (waaronder Nederland), maar aanvankelijk alleen voor Apple-apparatuur en Windows. De dienst gaat 9,99 dollar per maand kosten voor één gebruiker en 14,99 dollar voor families van maximaal zes personen. Iedereen kan Apple Music de eerste drie maanden gratis uitproberen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu